Οι πρόωρες εκλογές δεν είναι στο τραπέζι, λέει ο Rama

Οι πρόωρες εκλογές δεν είναι στο τραπέζι, λέει ο Rama

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Edi Rama, πραγματοποίησε σήμερα μακρά συνέντευξη Τύπου, εστιάζοντας στις πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις στη χώρα και στις επερχόμενες εκλογές.

Σύμφωνα με τον ίδιο, όσον αφορά τον διάλογο, “η βοήθεια της διεθνούς κοινότητας στη διαδικασία διαλόγου μεταξύ των ηγετών της αντιπολίτευσης και της κυβέρνησης για την επίλυση της τρέχουσας πολιτικής κρίσης είναι κάτι περισσότερο από ευπρόσδεκτη”, ωστόσο, σύμφωνα με τον επικεφαλής της κυβέρνησης αυτή η βοήθεια δεν είναι απαραίτητη.

Όσον αφορά τις εκλογές, ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι οι εκλογές θα διεξαχθούν στις 30 Ιουνίου και ότι δεν θα αναβληθούν.

«Όσον αφορά τον διάλογο, δεν χρειάζομαι Γερμανούς, Αμερικανούς, Ολλανδούς ή Γάλλους για να καθίσω και να συνομιλήσω. Έχω πει συχνά ότι ο διάλογος είναι αναντικατάστατος σε μια κανονική δημοκρατική διαδικασία. Όπως το βλέπω, οι Γερμανοί μας φίλοι εξέφρασαν την ετοιμότητά τους να μας βοηθήσουν. Η βοήθειά τους είναι ευπρόσδεκτη, αλλά δεν θα υπάρξουν διαπραγματεύσεις, επειδή δεν μπορούμε να διαπραγματευτούμε το Σύνταγμα της Αλβανίας», δήλωσε ο Rama.

Σχολιάζοντας τις πρόσφατες διαδηλώσεις που διοργάνωσε η αντιπολίτευση, ο Αλβανός πρωθυπουργός δήλωσε ότι η εξουσία δεν μπορεί να υφαρπαχτεί με διαμαρτυρίες./ibna