Νέα αντι-κυβερνητική διαδήλωση από την αντιπολίτευση στην Αλβανία

Νέα αντι-κυβερνητική διαδήλωση από την αντιπολίτευση στην Αλβανία

Η αντιπολίτευση στην Αλβανία πραγματοποίησε άλλη μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας το βράδυ στην πρωτεύουσα των Τιράνων σε μια προσπάθεια να πείσει τον σοσιαλιστή πρωθυπουργό Edi Rama να παραιτηθεί και να ανακοινώσει πρόωρες γενικές εκλογές.

Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης, Lulzim Basha, δήλωσε στο πλήθος των διαδηλωτών, που είχαν συγκεντρωθεί μπροστά στο γραφείο του πρωθυπουργού, ότι η αντιπολίτευση ήταν η μόνη εγγύηση για δημοκρατικές αξίες και ελεύθερες εκλογές.

Στη συνέχεια, οι διαδηλωτές πορεύθηκαν προς την έδρα της αστυνομίας των Τιράνων, όπου έριξαν πυρκαγιές και ζήτησαν την απελευθέρωση διαφόρων διαδηλωτών που συνελήφθησαν κατά τις βίαιες συγκρούσεις του Σαββάτου μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών δυνάμεων.

Στο τέλος αυτής της διαδήλωσης, ο Basha δήλωσε στο πλήθος των υποστηρικτών που είχαν συγκεντρωθεί μπροστά από τα κεντρικά γραφεία του Δημοκρατικού Κόμματος, ότι η Ευρώπη δεν έχε δει ποτέ τέτοια αντίσταση.

Εν τω μεταξύ, ο πρόεδρος των Δημοκρατικών είπε επίσης ότι οι διαμαρτυρίες θα συνεχιστούν μέχρι να παραιτηθεί η σημερινή κυβέρνηση./ibna