Σίγουρος εμφανίζεται ο Τσίπρας για τις ευρωπαϊκές εκλογές στις 26 Μαΐου

Σίγουρος εμφανίζεται ο Τσίπρας για τις ευρωπαϊκές εκλογές στις 26 Μαΐου

Σε συνέντευξή του στην τηλεοπτική εκπομπή Alpha TV το βράδυ της Δευτέρας, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προέβλεψε ότι οι επερχόμενες ευρωπαϊκές εκλογές θα είναι μεγαλύτερο ντέρμπι από ότι προτείνουν οι πρόσφατες δημοσκοπήσεις.

Ο πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι το ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει τις γενικές εκλογές που θα ακολουθήσουν τον Οκτώβριο.

Ο Τσίπρας επιτέθηκε εναντίον του Κυριάκου Μητσοτάκη, κατηγορώντας τον ότι έχει “μια βαθιά αντικοινωνική ατζέντα” και “ακραίες νεοφιλελεύθερες απόψεις”, όπως η προώθηση εβδομαδιαίας εργασίας επτά ημερών.

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε την έκκλησή του για τηλεοπτική αντιπαράθεση με τον ηγέτη της αξιωματικής αντιπολίτευσης πριν από τις ευρωπαϊκές εκλογές της 26ης Μαΐου. Ωστόσο, υποστήριξε ότι οι σύμβουλοι του τελευταίου τον οδήγησαν να απορρίψει την πρόσκληση, από φόβο μήπως του ξεφύγουν ακραίες απόψεις.

Ερωτηθείς εάν η δέσμη θετικών μέτρων που ανακοινώθηκε πρόσφατα είχε «ευκαιριακό» χαρακτήρα, ο Πρωθυπουργός δήλωσε ότι «κάθε φορά που καταθέτουμε ένα θετικό μέτρο […] χαρακτηρίζεται ως προεκλογικό μέτρο». Πρόσθεσε ότι «οι εκλογές μπορεί να έρθουν σε 5 μήνες, αλλά τα μέτρα είναι μόνιμα».

Επιπλέον, ο Τσίπρας υπερασπίστηκε τα μέτρα που παρουσίασε η κυβέρνησή του την περασμένη εβδομάδα, υποστηρίζοντας ότι θα έχουν «θετικό αντίκτυπο» και ότι οι διεθνείς αγορές θα είχαν αντιδράσει στην προοπτική ενός «δημοσιονομικού εκτροχιασμού» αν ίσχυε πράγματι κάτι τέτοιο. Συνέχισε λέγοντας ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρέπει να αποφασίσει αν θα υποστηρίξει ή όχι τα θετικά μέτρα που βοηθούν τους πιο ευάλωτους Έλληνες.

Οι αναλυτές επισημαίνουν ότι η Αθήνα θα πάρει μια πρώτη γεύση αντίδρασης από τους πιστωτές της κατά τη συνεδρίαση της Eurogroup της Πέμπτης, με σαφέστερη ένδειξη για το πώς έχει ληφθεί το πακέτο μέτρων μετά την ψηφοφορία στις 26 Μαΐου.

Σχολιάζοντας τον αυξανόμενο διπολισμό στην ελληνική πολιτική, ο πρωθυπουργός είπε ότι ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήταν υπεύθυνος για την κλιμάκωση της ρητορικής στο Κοινοβούλιο. «Τον έχουν συμβουλεύσει να αποφύγει να μιλήσει για την οικονομία, έτσι ώστε να μην κάνει τυχόν λάθη», είπε.

Ερωτηθείς για φωτογραφίες που τον έδειξαν σε πολυτελή γιοτ το περασμένο καλοκαίρι, είπε «δεν έχω τίποτα να κρύψω, δεν έχω εισόδημα, δεν υπάρχουν μετοχές […] Έχω το δικαίωμα να κρατώ μερικές προσωπικές και οικογενειακές στιγμές για τον εαυτό μου»./ibna