Η Σερβία πρέπει να αποδεχτεί την πραγματικότητα, λέει ο Rama

Η Σερβία πρέπει να αποδεχτεί την πραγματικότητα, λέει ο Rama

Ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας, Edi Rama , δήλωσε στο Σερβικό τηλεοπτικό δίκτυο Pink ότι οι Αλβανοί που ζουν στην Αλβανία και στο Κοσσυφοπέδιο είναι σαν αδέλφια που ζουν σε δύο διαφορετικές χώρες και πρέπει να ενωθούν.

Σε συνέντευξή του για αυτό το σέρβικο ΜΜΕ, ο επικεφαλής της αλβανικής κυβέρνησης θεωρεί τα δύο έθνη ως ένα έθνος που ζει σε διαφορετικά εδάφη.

«Δεν θέλουμε σύνορα με το Κοσσυφοπέδιο, το Μαυροβούνιο, τη Μακεδονία ή τη Σερβία. Θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα χώρο παρόμοιο με την ΕΕ, χωρίς σύνορα, συνεργαζόμενος σε κάθε πτυχή», δήλωσε ο Rama.

Από την άλλη πλευρά, ο επικεφαλής της αλβανικής κυβέρνησης δήλωσε επίσης ότι η Σερβία πρέπει να αποδεχτεί την πραγματικότητα και να δεχθεί το Κοσσυφοπέδιο ως ελεύθερη και ανεξάρτητη χώρα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι Αλβανοί και Σέρβοι μπορούν να κάνουν για τα Βαλκάνια αυτό που έκανε η Γαλλία και η Γερμανία για την Ευρώπη.

«Η ανάγκη για συμφιλίωση είναι αναπόφευκτη. Όσο περισσότερο η Σερβία εμμένει στο όνειρό της ότι αυτό δεν θα συμβεί ποτέ, τόσο πιο οδυνηρό είναι αυτό για όλους, δήλωσε ο Αλβανός πρωθυπουργός./ibna