Για ακόμη οκτώ ημέρες θα κρατηθεί ο 35χρονος καθ’ ομολογία κατά συρροή δολοφόνος

Για ακόμη οκτώ ημέρες θα κρατηθεί ο 35χρονος καθ’ ομολογία κατά συρροή δολοφόνος

Πως συνεχίζονται οι έρευνες, εντός του διαδρόμου που χωροθετήθηκε στην Κόκκινη λίμνη

Του Μιχάλη Μιχαήλ

Για άλλες οκτώ μέρες ανανεώθηκε το διάταγμα κράτησης του καθ’ ομολογία κατά συρροή δολοφόνου στην Κύπρο. Ο ύποπτος, ο οποίος παρουσιάστηκε στην κατάμεστη αίθουσα στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, και πάλι χωρίς την εκπροσώπηση δικηγόρου, δεν έφερε ένσταση στην κράτησή του. Ο 35χρονος ύποπτος, ο οποίος τελεί υπό κράτηση για υποθέσεις απαγωγής και φόνου εκ προμελέτης επτά γυναικών και παιδιών καθώς και σε σχέση με υπόθεση βιασμού 19χρονης οδηγείται εκ νέου σήμερα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, στις 10.00, για ανανέωση του διατάγματος κράτησής του.

Σημειώνεται ότι ο ύποπτος φέρεται να ομολόγησε στους ανακριτές και σε θεληματική κατάθεση που έδωσε στις 25/4/2019 τη διάπραξη επτά συνολικά φόνων με θύματα πέντε αλλοδαπές γυναίκες και δύο παιδιά.

Πρόκειται για τη Mary Rose (Φιλιππίνες) και την ανήλικη κόρη της Sierra – Graze, την Arian Palanas (Φιλιππίνες), την Maricar Valdez (Φιλιππίνες), την Livia Florentina (Ρουμανία) και την ανήλικη κόρη της Elena Bunea και Khadha Anu (Νεπάλ).  Όλα τα θύματα είχαν καταγγελθεί στην Αστυνομία ως ελλείποντα πρόσωπα εκτός από τη γυναίκα από το Νεπάλ για την οποία είχε γίνει καταγγελία στο γραφείο του λειτουργού μετανάστευσης ότι εγκατέλειψε το χώρο εργασίας της.

Μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί πέντε σοροί ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό άλλων δύο θυμάτων στη Κόκκινη Λίμνη στο Μιτσερό και στη λίμνη Μεμί στο Ξυλιάτο.

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας είχε εγκρίνει την Κυριακή 5 Μαΐου, το αίτημα της Αστυνομίας για περαιτέρω κράτηση του υπόπτου για άλλες οκτώ ημέρες, πριν και τη σημερινή απόφαση με την οποία ανανεώθηκε το διάταγμα κράτησης για άλλες οκτώ ημέρες.

Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό της τρίτης βαλίτσας

Χθες οι έρευνες ολοκληρώθηκαν χωρίς αποτέλεσμα. Κύριο εμπόδιο των ερευνών οι τόνοι λάσπης που καθιστούν την ορατότητα στο βυθό της λίμνης μηδενική. Οι πληροφορίες από την ομάδα διεξαγωγής των ερευνών αναφέρουν ότι η λάσπη φτάνει μέχρι και πάνω από τη μέση του δύτη.

Αν η βαλίτσα δεν εντοπιστεί μέχρι σήμερα αναμένεται ότι οι έρευνες θα γίνονται με δύο δύτες ταυτόχρονα, καθώς η εταιρεία που συνδράμει τις έρευνες θα έχει στη διάθεση της άλλες δύο στολές. Με βάση τις ίδιες πληροφορίες την Τρίτη φεύγει από την Κύπρο το σόναρ καθώς η σάρωση των δύο λιμνών έχει ολοκληρωθεί και δεν έχει να προσφέρει περισσότερα στις έρευνες.

Αν στην Κόκκινη λίμνη δεν εντοπιστεί η βαλίτσα εντός του διαδρόμου που χωροθετήθηκε θα κληθούν εκ νέου να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους τοπογράφοι οι οποίο θα χωροθετήσουν νέα σημεία ερευνών με βάση τις καταγραφές του σόναρ./ibna