Ο Zaev συναντήθηκε με τον υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ για την Ευρώπη και την Ευρασία

Ο Zaev συναντήθηκε με τον υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ για την Ευρώπη και την Ευρασία

Οι επιτυχημένες προεδρικές εκλογές θα οδηγήσουν τη χώρα προς τη σωστή κατεύθυνση και θα συμβάλουν στην επίτευξη ημερομηνίας για την έναρξη των ενταξιακών συνομιλιών με την ΕΕ. Αυτό δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ για την Ευρώπη και την Ευρασία, Matthew Palmer, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με τον πρωθυπουργό Zoran Zaev στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης της ΕΤΑΑ που πραγματοποιήθηκε στο Σεράγεβο.

Σύμφωνα με το γραφείο Τύπου της κυβέρνησης, στη συνάντηση τονίστηκε η εξαιρετική συνεργασία που υπάρχει μεταξύ της Βόρειας Μακεδονίας και των ΗΠΑ.

«Οι δημοκρατικές εκλογές επιβεβαίωσαν ότι η δημοκρατία στη χώρα μας ωριμάζει. Δείξαμε ότι διαθέτουμε τις απαραίτητες ικανότητες για την αντιμετώπιση δύσκολων ζητημάτων και τώρα εστιάζουμε στο μέλλον της χώρας και στην οικονομική ανάπτυξη», είπε ο Zaev.

Εν τω μεταξύ, ο Palmer τόνισε τη σημασία του καθορισμού ημερομηνίας για την έναρξη των ενταξιακών συνομιλιών με την ΕΕ, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα ότι η Βόρεια Μακεδονία πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα στην περιοχή για τον τρόπο με τον οποίο κατάφερε να επιλύσει το θέμα του ονόματος./ibna