Ο Πρόεδρος της Βουλγαρίας συνεχάρη τον Pendarovski για την εκλογή του ως Προέδρου της Βόρειας Μακεδονίας

Ο Πρόεδρος της Βουλγαρίας συνεχάρη τον Pendarovski για την εκλογή του ως Προέδρου της Βόρειας Μακεδονίας

Ο πρόεδρος της Βουλγαρίας Roumen Radev συνεχάρη τον Stevo Pendarovski για τη νίκη του στις προεδρικές εκλογές στη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας, δήλωσε στις 7 Μαΐου το γραφείο του προέδρου στη Σόφια.

Ο Pendarovski, ο υποψήφιος του κυβερνώντος συνασπισμού, κέρδισε τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Βόρεια Μακεδονία στις 5 Μαΐου με περίπου το 52% των ψήφων.

Ο Radev εύχεται επιτυχία και κουράγιο στον Pendarovski σε μια εποχή που η Βόρεια Μακεδονία έχει να λύσει σημαντικά θέματα για την ένταξή της στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε το γραφείο του Βούλγαρου προέδρου.

Η Βουλγαρία παραμένει σταθερός υποστηρικτής της ευρωπαϊκής προοπτικής της Βόρειας Μακεδονίας, ανέφερε η δήλωση.

“Η Συνθήκη Φιλίας, Καλής γειτονίας και Συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών μας ανοίγει το δρόμο για την επίτευξη αυτής της κοινής προτεραιότητας”, ο Radev είπε στον Pendarovski.

Ο Radev δήλωσε ότι η Βουλγαρία αναμένει την ηγεσία του νέου Προέδρου της Βόρειας Μακεδονίας όχι μόνο όσον αφορά την εφαρμογή των ρητρών της Συνθήκης, αλλά και την οικοδόμηση του πνεύματός της ως βάση των μελλοντικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

“Εστιάζοντας στην ιστορική εγγύτητα μεταξύ της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας και της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας, εκφράζω την ελπίδα μου ότι θα συνεχίσουμε να την αναπτύξουμε μέσω των γόνιμων επαφών μεταξύ των προεδρικών μας θεσμών και ελπίζω να σας συναντήσω σύντομα”, δήλωσε ο Radev./ibna

(Φωτογραφία του Pendarovski: sdsm.org.mk)