Ο Πάπας Φραγκίσκος επισκέπτεται τα Σκόπια

Ο Πάπας Φραγκίσκος επισκέπτεται τα Σκόπια

Ο επικεφαλής της Καθολικής Εκκλησίας, Πάπας Φραγκίσκος, έφτασε για επίσκεψη στα Σκόπια σήμερα, όπου θα τελέσει λειτουργία.

Στο αεροδρόμιο των Σκοπίων, τον Πάπα υποδέχτηκε ο απερχόμενος πρόεδρος της χώρας Gjorge Ivanov, ο πρωθυπουργός Zoran Zaev και άλλοι ανώτατοι αξιωματούχοι.

Οι αρχές της χώρας έχουν εφαρμόσει αυστηρά μέτρα ασφαλείας. Σύμφωνα με τον γραμματέα του υπουργείου Εξωτερικών, Viktor Dimovski, αυτή η ιστορική επίσκεψη έρχεται σε μια στιγμή που η χώρα αναμένει να ξεκινήσει ενταξιακές συνομιλίες με την ΕΕ και να γίνει μέλος του ΝΑΤΟ.

Η κυβέρνηση δήλωσε ότι η Τρίτη θα είναι διακοπές στα Σκόπια. Στο κέντρο της πρωτεύουσας θα σταματήσει εντελώς η κυκλοφορία, ενώ αυστηρά μέτρα θα ισχύουν και για τους πεζούς.

Πριν από την επίσκεψή του στα Σκόπια, ο Πάπας Φραγκίσκος επισκέφτηκε τη Βουλγαρία. Στα Σκόπια ο Πάπας αναμένεται να συναντηθεί με ηγέτες του κράτους, με εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών και αναμένεται επίσης να επισκεφθεί το σπίτι της Μητέρας Τερέζα.

Η Βόρεια Μακεδονία είναι η 42η χώρα που επισκέπτεται ο Πάπας Φραγκίσκος από το διορισμό του ως επικεφαλής της Καθολικής Εκκλησίας το 2013./ibna