Σε θέσεις μάχης Τσίπρας και Μητσοτάκης δίνουν ραντεβού στην Βουλή

Σε θέσεις μάχης Τσίπρας και Μητσοτάκης δίνουν ραντεβού στην Βουλή

Την Τετάρτη αναμένεται να ξεκινήσει στην Ελληνική βουλή η τριήμερη συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση η οποία θα μετατραπεί σε ένα άτυπο debate μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης με τα φώτα να πέφτουν στην μονομαχία Τσίπρα-Μητσοτάκη.

Όπως αποφάσισε η διάσκεψη των προέδρων η διαδικασία θα διαρκέσει τρείς ημέρες και θα ολοκληρωθεί με την ψηφοφορία το βράδυ της Παρασκευής. Αυτό θα συμβεί αυτόματα μετά την κατάθεση πρότασης μομφής κατά του αναπληρωτή υπουργού υγείας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη καθώς όπως έχει προαναγγείλει ο Έλληνας πρωθυπουργός αμέσως θα μετατραπεί σε ψήφο εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση.

Με τον Αλέξη Τσίπρα να πραγματοποιεί περιοδεία στην Θράκη, σήμερα, και αύριο στην Ήπειρο τις επόμενες ημέρες αναμένεται να τεθούν καθαρά τα προεκλογικά διλήμματα: «Ή με τις ελίτ ή με τους πολλούς» είναι το κεντρικό διακύβευμα που θέτει ο ΣΥΡΙΖΑ με επίκεντρο την οικονομία και την αποκατάσταση των αδικιών του μνημονίου για τη μεσαία τάξη, «πολιτική αλλαγή για την ανόρθωση της χώρας» ζητάει η Ν.Δ

«Όπλο» της κυβέρνησης τα άμεσα θετικά μέτρα και τις 120 δόσεις

Στο μεταξύ, την επόμενη εβδομάδα πρόκειται να ψηφιστεί το νομοσχέδιο της ρύθμισης των 120 δόσεων για οφειλές σε εφορία, ασφαλιστικά ταμεία που αφορά 4 εκ. οφειλέτες, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες «κλειδώνει» το πακέτο φοροελαφρύνσεων και παροχών που θα ξεπερνούν το 1 δισ. ευρώ από το υπερπλεόνασμα που διαμορφώνεται στο 4,1% του ΑΕΠ έναντι αρχικής πρόβλεψης 3,6% του ΑΕΠ.  Το πακέτο αφορά μέτρα που θα νομοθετηθούν και θα τεθούν σε εφαρμογή άμεσα σε δεύτερη φάση θα υπάρξουν μέτρα με ορίζοντα το 2022.

Με “οδηγό” τα θετικά μέτρα που θα έχουν άμεση επίπτωση σε εκατομμύρια πολίτες (πχ. καταβολή συντάξεων και μειώσεις στους φόρους) και την ανταπόκριση των πολιτών στις εκδηλώσεις του ΣΥΡΙΖΑ ανά την Ελλάδα, στην κυβέρνηση προσβλέπουν αυτό να αποτυπωθεί στις κάλπες καταρρίπτοντας το αφήγημα της Ν.Δ. για συντριπτική διαφορά με βάση τις δημοσκοπήσεις.

Με το αφορολόγητο και αμφισβήτηση του «αριστερού ηθικού πλεονεκτήματος» κατά της κυβέρνησης  η Ν.Δ.

Την ίδια ώρα από το στρατόπεδο του Κ. Μητσοτάκη στρέφουν τα βέλη προς τον αναπληρωτή υπουργό υγείας καταγγέλλοντας τον Τσίπρα πως καλύπτει “ακραίες συμπεριφορές” ενώ δίνουν ιδιαίτερο βάρος στην τροπολογία που κατατίθεται σήμερα για την ακύρωση της μείωσης του αφορολόγητου. Παράλληλα, ο πρόεδρος και τα στελέχη της Ν.Δ. επαναφέρουν τις καταγγελίες για την ανεπάρκεια του κρατικού μηχανισμού και της κυβερνητικής διαχείρισης κατά τις φονικές πυρκαγιές του περυσινού καλοκαιριού που κόστισαν την ζωή σε 101 ανθρώπους./ibna