Ο Μητσοτάκης προτρέπει τους πολίτες να ψηφίσουν στις επικείμενες εκλογές

Ο Μητσοτάκης προτρέπει τους πολίτες να ψηφίσουν στις επικείμενες εκλογές

Μιλώντας στην Καβάλα κατά τη διάρκεια περιοδείας του στη Βόρεια Ελλάδα, ο ηγέτης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης, προέτρεψε τις χιλιάδες των νεαρών Ελλήνων που θα έχουν το δικαίωμα ψήφου για πρώτη φορά στις προσεχείς ευρωπαϊκές εκλογές, να μην απέχουν από την άσκηση του δικαιώματος αυτού.

Ο Μητσοτάκης είπε ότι η γενιά του θέλει να παραδώσει τη χώρα στη νεότερη γενιά σε καλύτερη κατάσταση, προσθέτοντας ότι η νεολαία της Ελλάδας δεν μπορεί σήμερα να φανταστεί ένα λαμπρότερο μέλλον μετά από την οικονομική κρίση που συγκλόνισε τη χώρα την τελευταία δεκαετία.

Ωστόσο, ο ηγέτης του συντηρητικού κόμματος υποσχέθηκε να τους παραδώσει μια «πιο αισιόδοξη Ελλάδα», υπό την προϋπόθεση ότι η Νέα Δημοκρατία θα πάρει μία καθαρή νίκη στις φετινές εκλογές, ξεκινώντας από τις εκλογές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις 26 Μαΐου.

Συνέχισε λέγοντας ότι το κεντροδεξιό κόμμα του είναι η μόνη εναλλακτική λύση στο κυβερνών κόμμα, που να μπορεί να προσφέρει ελευθερία, αλληλεγγύη, οικονομική ευημερία και ασφάλεια. Ο Μητσοτάκης αποκάλυψε τα σχέδια του κόμματός του να πολεμήσει για χαμηλότερα πρωτογενή πλεονάσματα και φόρους, καθώς και για περισσότερους πόρους για τη στήριξη του ελληνικού κράτους πρόνοιας.

Οι υποσχέσεις του Μητσοτάκη έρχονται μετά την ανακοίνωση του υπουργικού συμβουλίου νέας νομοθεσίας που εισάγει νέο πρόγραμμα αποπληρωμής για εκκρεμείς οφειλές προς τις φορολογικές αρχές και τα ταμεία κοινωνικής ασφάλισης σε 120 δόσεις.

Οι αξιωματούχοι της αποστολής των διεθνών πιστωτών της Ελλάδας αναμένεται από τη Δευτέρα να συνεχίσουν την παρακολούθηση της οικονομίας της χώρας μετά τη διάσωση. Εκτός από το πρόγραμμα αποπληρωμής του χρέους, οι συνομιλίες μεταξύ αξιωματούχων της ελληνικής κυβέρνησης και πιστωτών θα επικεντρωθούν επίσης στις παροχές που σκοπεύει να ανακοινώσει η κυβέρνηση κατά τις εκλογές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να συγκρουστούν στο κοινοβούλιο αυτή τη βδομάδα κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την πρόταση μομφής κατά του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας, καθώς και του νομοσχεδίου με την υποστήριξη της ΝΔ, που στοχεύει την κατάργηση του κατώτατου ορίου αφορολογήτου το 2020./ibna