Η ένταξη του Κοσσυφοπεδίου στο ΝΑΤΟ αποτελεί πρώτη προτεραιότητα, λέει ο Haradinaj

Η ένταξη του Κοσσυφοπεδίου στο ΝΑΤΟ αποτελεί πρώτη προτεραιότητα, λέει ο Haradinaj

Η ένταξη του Κοσσυφοπεδίου στο ΝΑΤΟ αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα. Αυτό δήλωσε σήμερα ο Πρωθυπουργός Ramush Haradinaj μετά από συνάντηση της Διυπουργικής Επιτροπής για την ένταξη και την ένταξη στο ΝΑΤΟ.

«Έχουμε ευθυγραμμιστεί με τις δημοκρατικές χώρες για να στηρίξουμε την ειρήνη, την ασφάλεια και την περιφερειακή σταθερότητα. Το Κοσσυφοπέδιο έχει θεσμοποιήσει την προσήλωσή του για ένταξη στο ΝΑΤΟ με τη σύσταση της Διυπουργικής Επιτροπής Προσχώρησης και Ένταξης στο ΝΑΤΟ», δήλωσε ο Hardinaj.

Τόνισε επίσης ότι η ενίσχυση των σχέσεων, η προστιθέμενη παρουσία στις Βρυξέλλες, η στρατηγική επικοινωνία και η συμμετοχή του Κοσσυφοπεδίου στα προγράμματα εταιρικής σχέσης σηματοδοτούν την έναρξη της ένταξης του Κοσσυφοπεδίου στο ΝΑΤΟ.

Ο καθηγητής Πολιτικών Επιστημών, Gjon Culaj, λέει ότι το Κοσσυφοπέδιο θα αντιμετωπίσει πολλές προκλήσεις στο δρόμο του προς το ΝΑΤΟ.

Αναφέρει επίσης ότι πέρα ​​από τον διάλογο που θα οδηγήσει στην πρώτη συμφωνία ειρήνης, θα πρέπει να γίνει και πολλή δουλειά με χώρες μέλη του ΝΑΤΟ που δεν έχουν αναγνωρίσει την ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου./ibna