Η Νέα Δημοκρατία θα καταθέσει τροπολογία για την προστασία του ορίου του φόρου εισοδήματος

Η Νέα Δημοκρατία θα καταθέσει τροπολογία για την προστασία του ορίου του φόρου εισοδήματος

Σε συνέντευξη στην τηλεόραση ANT1, ο ηγέτης της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε την κατάθεση τροπολογίας από το κόμμα του που θα διατηρεί το όριο του φόρου εισοδήματος στο σημερινό του επίπεδο.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξήγησε ότι στόχος του είναι να αναγκάσει τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να αποδείξει ότι θα εκπληρώσει την υπόσχεση να μην μειώσει το όριο του φόρου εισοδήματος, παρά το γεγονός ότι η μείωσή του έχει ήδη ψηφιστεί μετά και την επιμονή των διεθνών πιστωτών της χώρας.

“Αν ο Τσίπρας εννοεί αυτό που λέει, τότε ας πάμε και διαπραγματευόμαστε τη μη μείωση του αφορολόγητου ορίου μαζί και θα το υποστηρίξω”, δήλωσε ο Μητσοτάκης.

Ο Μητσοτάκης δήλωσε ότι η τροπολογία θα υποβληθεί από τη Νέα Δημοκρατία μόλις η Βουλή ξανασυνεδριάσει μετά την ανάπαυλα του Πάσχα. Συνέχισε δε προκαλώντας τον πρωθυπουργό να εγκρίνει την τροπολογία που θα προτείνει η ΝΔ και θα την εντάξει σε μια προσπάθεια να πείσει τους πιστωτές για τη μη αναγκαιότητα του μέτρου.

Επιπλέον, ο αρχηγός της ΝΔ δήλωσε ότι προτίθεται να καταθέσει πρόταση μομφής εναντίον του Αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πόλακη μόλις οι βουλευτές επιστρέψουν στο κοινοβούλιο από το διάλειμμα του Πάσχα, σε σχέση με την πρόσφατη επίθεση του τελευταίου στον υποψήφιο ευροβουλευτή της ΝΔ, Στέλιο Κυμπουρόπουλο.

Υπενθυμίζεται ότι ο Πολάκης κατηγόρησε τον Κυμπουρόπουλο, ο οποίος είναι σε αναπηρικό καροτσάκι, ότι χρησιμοποίησε νόμους θετικής δράσης για να διοριστεί στον δημόσιο τομέα. Στη συνέντευξή του, ο Μητσοτάκης μίλησε για «το ηθικό καθήκον να αποκαταστήσει τελικά κάποιου είδους βασικό κώδικα αξιών στην πολιτική».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Πρωθυπουργός έχει δεσμευτεί στο παρελθόν να μετατρέψει οποιαδήποτε τέτοια πρόταση μομφής σε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνησή του.

Ερωτηθείς να σχολιάσει το αν μια μελλοντική κυβέρνηση της ΝΔ να επιδιώξει την κατάργηση των πληρωμών για μισθούς επιδομάτων στον ιδιωτικό τομέα, ο επικεφαλής του συντηρητικού κόμματος είπε ότι αυτό είναι ένα κλασικό παράδειγμα του SYRIZA που διαδίδει «ψεύτικα νέα», καθιστώντας σαφές ότι δεν έχει τέτοια πρόθεση.

Απαντώντας στη συνέντευξη του Μητσοτάκη, το Γραφείο του Πρωθυπουργού εξέδωσε σήμερα Δελτίο Τύπου στο οποίο επιτίθεται εναντίον του αρχηγού της ΝΔ. Το Γραφείο του Πρωθυπουργού επισημαίνει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι γνωστός υποστηρικτής των νεοφιλελεύθερων πολιτικών που υποστηρίζονται από το ΔΝΤ, συμπεριλαμβανομένης της κατάργησης των πληρωμών για μισθούς, την παράταση του οχτάωρου και την απορρύθμιση της κοινωνικής ασφάλισης και των εργασιακών σχέσεων.

“… Έσπευσε να ανακοινώσει μια τροποποίηση για την κατάργησή του μετά τη συνέντευξη του Πρωθυπουργού. [Αυτός] σύντομα θα βρίσκεται στη δύσκολη θέση να ψηφίσει υπέρ των επιλογών και των μέτρων του πρωθυπουργού [υποστήριξη της κοινωνίας] “, αναφέρεται στην ανακοίνωση./ibna