Κύπρος: Συνέχεια ερευνών. Έφτασαν και οι εμπειρογνώμονες της Scotland Yard

Κύπρος: Συνέχεια ερευνών. Έφτασαν και οι εμπειρογνώμονες της Scotland Yard

Του Μιχάλη Μιχαήλ

Συνεχίζονται οι έρευνες της Αστυνομίας παρά το ότι υπάρχει κάποιος βαθμός δυσκολίας και επικινδυνότητας, είπε ο Εκπρόσωπος Τύπου του Αρχηγείου Αστυνομίας, Ανδρέας Αγγελίδης, σε δηλώσεις του στον χώρο της Κόκκινης Λίμνης στο Μιτσερό, αναφερόμενος στις έρευνες των αρχών τόσο στην Κόκκινη Λίμνη όσο και στη λίμνη «Μεμί» στο Ξυλιάτο, σε σχέση με τις δολοφονίες που φέρεται να ομολόγησε ότι διέπραξε ο 35χρονος ίλαρχος της Εθνικής Φρουράς, ο οποίος τελεί υπό κράτηση.

Ερωτηθείς σε ποιο στάδιο βρίσκονται οι έρευνες της Αστυνομίας, ο κ. Αγγελίδης ανέφερε πως καταβάλλονται όλες οι προσπάθειες. Έχουμε υπόψη μας ότι υπάρχει κάποιος βαθμός δυσκολίας και επικινδυνότητας. Οι έρευνες θα συνεχιστούν, σημείωσε.

Σηματοδοτήθηκαν τρία σημεία στην Κόκκινη Λίμνη

Τρία σημεία έχουν σηματοδοτηθεί μέχρι στιγμής στην Κόκκινη Λίμνη, στο Μιτσερό, καθώς οι αρχές συνεχίζουν τις έρευνες για εξιχνίαση των δολοφονιών, που φέρεται να ομολόγησε ο 35χρονος ύποπτος.

Μετά την τοποθέτηση και τρίτης σημαδούρας, τα μέλη της ΕΜΑΚ που επιχειρούσαν στη λίμνη με τη χρήση βάρκας, έχουν επιστρέψει στο κέντρο επιχειρήσεων που έχει στηθεί στην όχθη. Παράλληλα, έχει ανασυρθεί και η ρομποτική κάμερα που χρησιμοποιείται για να συνδράμει τις έρευνες στον βυθό της λίμνης.

Η Scotland Yard

Τα μέλη της Scotland Yard έφτασαν στην Κύπρο την Τρίτη το πρωί και συμμετείχαν σε συνάντηση με μέλη της κυπριακής αστυνομίας. Οι Βρετανοί εμπειρογνώμονες αναμένεται να συνδράμουν τις έρευνες της Αστυνομίας σε σχέση με τις δολοφονίες συναντήθηκαν και με τον Αρχηγό της Αστυνομίας και ενημερώθηκαν από τα μέλη της ανακριτικής ομάδας της υπόθεσης.

Η συνάντηση διήρκεσε περίπου 45 λεπτά και ακολούθως τα μέλη της Scotland Yard αναχώρησαν από το Αρχηγείο Αστυνομίας. Σύμφωνα με πληροφορίες η κάθοδος των πέντε ειδικών συμβούλων από το Ηνωμένο Βασίλειο πραγματοποιείται κατόπιν σχετικού αιτήματος του Αρχηγού της Αστυνομίας, ώστε να συνδράμουν τις υπό διερεύνηση υποθέσεις φόνου γυναικών.

Οι ειδικότητες περιλαμβάνουν Ιατροδικαστή, Κλινικό Ψυχολόγο, Ειδικό Σύμβουλο με εμπειρία σε τέτοιας μορφής εγκλήματα, Ειδικό Ανακριτή με εμπειρία στο σοβαρό έγκλημα και Ειδικό Εμπειρογνώμονα για πολύπλοκες υποθέσεις./ibna