Βελτιωμένο το επιχειρηματικό κλίμα στη Βουλγαρία τον Απρίλιο του 2019 – δημοσκόπηση

Βελτιωμένο το επιχειρηματικό κλίμα στη Βουλγαρία τον Απρίλιο του 2019 – δημοσκόπηση

Σύμφωνα με μια τακτική μηνιαία δημοσκόπηση του Εθνικού Στατιστικού Ινστιτούτου (NSI) διαπίστωσε ότι το επιχειρηματικό κλίμα στη Βουλγαρία τον Απρίλιο του 2019 βελτιώθηκε σε σχέση με το Μάρτιο.

Τον Μάρτιο και τον Φεβρουάριο, οι μηνιαίες δημοσκοπήσεις είχαν βρει το επιχειρηματικό κλίμα στη Βουλγαρία σε μεγάλο βαθμό αμετάβλητο. Τον Ιανουάριο, το επιχειρηματικό κλίμα θεωρήθηκε ότι βελτιώθηκε ελαφρώς σε σχέση με το Δεκέμβριο.

Το NSI δήλωσε στις 30 Απριλίου ότι ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος αυξήθηκε κατά 1,9 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με τον Μάρτιο, με βελτιώσεις στις επιχειρηματικές συγκυρίες στη βιομηχανία, τις κατασκευές και τον τομέα των υπηρεσιών, ενώ στο λιανικό εμπόριο ήταν περίπου ο ίδιος με τον προηγούμενο μήνα .

Ο δείκτης για τη βιομηχανία αυξήθηκε κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες, ενώ οι διευθυντές του τομέα ήταν πιο αισιόδοξοι για τους προσεχείς έξι μήνες, δήλωσε το NSI.

Στον τομέα των κατασκευών, ο δείκτης αυξήθηκε κατά 1,3 ποσοστιαίες μονάδες, ενώ οι διευθυντές είχαν μια πιο θετική άποψη για την τρέχουσα κατάσταση των επιχειρήσεων τους και ευνοϊκή για τους επόμενους τρεις μήνες.

Ο δείκτης στον τομέα των υπηρεσιών αυξήθηκε κατά 3,4 ποσοστιαίες μονάδες, ενισχυμένος από την άποψη των διευθυντών σχετικά με την τρέχουσα κατάσταση των επιχειρήσεών τους, και πιο αισιόδοξος για την τρέχουσα και αναμενόμενη ζήτηση για υπηρεσίες.

Στο λιανικό εμπόριο, ο δείκτης παρέμεινε σε γενικές γραμμές αμετάβλητος, ενώ οι εκτιμήσεις των λιανοπωλητών σχετικά με την τρέχουσα κατάστασή τους και για τους επόμενους έξι μήνες παρέμειναν ευνοϊκές, δήλωσε η NSI./ibna