Επίσκεψη Αμερικανών αξιωματούχων στην Άγκυρα για το Συριακό

Επίσκεψη Αμερικανών αξιωματούχων στην Άγκυρα για το Συριακό

Στην Άγκυρα θα βρεθούν ο Ειδικός Αντιπρόσωπος των ΗΠΑ για τη Σύρραξη της Συρίας και Ειδικός Απεσταλμένος της Παγκόσμιας Συνασπισμού ενάντια στον ISIS, πρέσβης James Jeffrey  και ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών και Ειδικός για το Συριακό Joel Rayburn για να συμμετάσχουν στις συνομιλίες από τις 30 Απριλίου έως 2 Μαίου 2019.

Ο Πρέσβης James Jeffrey θα ηγηθεί τις αμερικανική αντιπροσωπείας που θα συνομιλήσει με ανώτερους Τούρκους αξιωματούχους στη Συρία, συμπεριλαμβανομένου της αντιμετώπισης των θεμιτών ανησυχιών για την ασφάλεια της Τουρκίας, την προώθηση της σταθερότητας και της ασφάλειας στη βόρεια Συρία, καθώς ο στρατός των Η.Π.Α. μειώνει την παρουσία του, και την προώθηση θεμάτων αμοιβαίου ενδιαφέροντος, συμπεριλαμβανομένης της εφαρμογής του ψηφίσματος Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ 2254 για την επίλυση της συριακής σύγκρουσης, καθώς και τη διαρκή ήττα του ISIS.

Στη συνέχεια  οι Αμερικανοί αξιωματούχοι, θα ταξιδέψουν στη Γενεύη της Ελβετίας στις 2 και 3 Μαΐου για σειρά συναντήσεων με μέλη της Μικρής Ομάδας για τη Συρία, μεταξύ των οποίων Ειδικοί Απεσταλμένοι από την Αίγυπτο, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιορδανία, τη Σαουδική Αραβία και το Ηνωμένο Βασίλειο. Οι αντιπροσωπείες θα συζητήσουν τις τελευταίες εξελίξεις στην συνεχιζόμενη συριακή διαμάχη με ιδιαίτερη έμφαση στην αύξηση της βίας στη βορειοδυτική Συρία, την ανάγκη για απρόσκοπτη ανθρωπιστική βοήθεια σε όλη τη χώρα και την περαιτέρω στήριξη των προσπαθειών του ΟΗΕ για την προώθηση μιας πολιτικής διαδικασίας στη Γενεύη, ΑΣΑΗΕ 2254./ibna