Χώρες του Κόλπου επισκέπτεται ο Γιώργος Κατρούγκαλος

Χώρες του Κόλπου επισκέπτεται ο Γιώργος Κατρούγκαλος

Περιοδεία στην περιοχή του Κόλπου θα πραγματοποιήσει ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος από τις 30 Απριλίου έως τις 3 Μαΐου, επισκεπτόμενος το Ομάν, το Κατάρ και το Μπαχρέιν.

Ο Έλληνας Υπουργός στο πλαίσιο της πολυδιάστατης και ενεργητικής πολιτικής ενισχύει την παρουσία της Ελλάδας στην περιοχή μέσω διπλωματικών πρωτοβουλιών και συνεργασίας με τις χώρες του Κόλπου.

Στο επίκεντρο των επαφών του Υπουργού Εξωτερικών θα βρεθούν οι περιφερειακές εξελίξεις με έμφαση στην κρίση στη Μέση Ανατολή, οι εξελίξεις στην περιοχή του Κόλπου, καθώς και στην Ανατολική  Μεσόγειο. Στο επίκεντρο των συζητήσεων θα βρεθούν και οι ελληνικές διπλωματικές πρωτοβουλίες και η θετική επίδρασή τους στην σταθερότητα στην περιοχή.

Περαιτέρω, θα επιδιωχθεί η εμβάθυνση της οικονομικής συνεργασίας μεταξύ της Ελλάδας και των τριών αυτών χωρών, με έμφαση στην αύξηση των ελληνικών εξαγωγών και στην προσέλκυση επενδύσεων σε τομείς όπως οι υποδομές, η ενέργεια, τα φαρμακευτικά προϊόντα και ο τουρισμός.

Ειδικότερα, ο Υπουργός Εξωτερικών θα μεταβεί αρχικά στο Μουσκάτ, όπου  την Τρίτη, 30 Απριλίου, θα έχει συνάντηση με τον ομόλογό του από το Ομάν, Yusuf bin Alawi bin Abdullah, καθώς και με τους Υπουργούς Τουρισμού, Ahmed bin Nasser Al Mahrizi και Εμπορίου και Βιομηχανίας, Ali bin Masoud al Sunaidy.

Την Τετάρτη, 1 Μαΐου,  ο Γιώργος Κατρούγκαλος θα μεταβεί στην Ντόχα του Κατάρ, όπου αναμένεται να συναντηθεί, μεταξύ άλλων, με τον ομόλογό του, Mohammed bin Abdulrahman Al Thani, καθώς και με την Πρόεδρο του Qatar Foundation για την Παιδεία και την Επιστήμη, Sheikha Moza και τον Υπουργό Εμπορίου και Βιομηχανίας, Ali bin Ahmed Al Kuwari.

Την Πέμπτη, 2 Μαΐου, ο Υπουργός Εξωτερικών θα επισκεφθεί τη Μανάμα, προκειμένου να πραγματοποιήσει συνομιλίες με σειρά αξιωματούχων του Μπαχρέιν, με έμφαση στα περιφερειακά ζητήματα και την οικονομία./ibna