Κύπρος: Ανασύρθηκε πτώμα γυναίκας σε βαλίτσα στην «κόκκινη λίμνη»

Κύπρος: Ανασύρθηκε πτώμα γυναίκας σε βαλίτσα στην «κόκκινη λίμνη»

Δεν θα γίνει άλλη ανάσυρση βαλίτσας σήμερα, λένε οι κυπριακές αρχές

Του Μιχάλη Μιχαήλ

Νέα κύματα συγκλονισμού στην Κύπρο από την ανεύρεση πτώματος σε προχωρημένη σήψη μέσα σε βαλίτσα από την «κόκκινη λίμνη» στην περιοχή Μιτσερού. Η διαδικασία ήταν μακρά εφόσον ξεκίνησε από τις 10 το πρωί, με τη συμμετοχή δύτη ο οποίος προχωρούσε με πολύ προσεχτικές κινήσεις για να ολοκληρώσει το έργο του.

Στη σκηνή βρέθηκαν ιατροδικαστές και μέλη της πυραμίδας της κυπριακής αστυνομίας, που παρέλαβαν τη σωρό. Το επιπρόσθετα συγκλονιστικό στην όλη υπόθεση είναι πως μαζί με το πτώμα της γυναίκας βρέθηκε και τσιμεντένιο μπλοκ.

«Μετά από μεγάλη και επίπονη προσπάθεια και πολλές δυσκολίες έχει ανασυρθεί από τη λίμνη μια ταξιδιωτική βαλίτσα, η οποία μέσα είχε πτώμα γυναίκας και ένα τσιμεντομπλοκ», δήλωσε αξιωματούχος της αστυνομίας. Η σωρός θα μεταφερθεί για επιστημονικές εξετάσεις και όπως ο ίδιος αξιωματούχος δήλωσε, δεν πρόκειται για σώμα νεαρής ηλικίας αλλά για να γυναίκα μεγαλύτερης ηλικίας.

Οι προσπάθειες για να βγει και η δεύτερη βαλίτσα στην επιφάνεια σύμφωνα με τα όσα προκύπτουν από τις αρχές, θα σταματήσουν για σήμερα και θα ξεκινήσουν εκ νέου αύριο. Με ρομποτική κάμερα συνεχίστηκαν και οι έρευνες για να εντοπιστεί και η τρίτη βαλίτσα.

Όπως φέρεται να ομολόγησε ο 35χρονος ύποπτος ίλαρχος, είχε πετάξει στην «κόκκινη λιμνη» στο Μιτσερό, απέναντι ακριβώς από το φρεάτιο του παλιού μεταλλείου, τρεις γυναίκες αφού τις δολοφόνησε. Μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί οι σοροί των: Μαρί Ρόουζ 38 ετών, Aριάν Παλάνας, 28 ετών, Ασμίτα Χάκτα Μπιστά 30 ετών ενώ αναζητούνται οι σοροί της εξάχρονης Σιέρα, της Μαρικάρ Βαλντέζ, 31 ετών από  τις Φιλιππίνες, της Λίβια Μπουνέα, 36 ετών από τη Ρουμανία και της κόρης της,Έλενα Μπουνέα, 8 ετών.

Οι έρευνες τις αστυνομίας συνεχίζονται και στην περιοχή Ξυλιάτου για την ανεύρεση της σωρού της 6χρονης κόρης της Μαρί Ρόουζ./ibna