Ολοκληρώθηκε η συμμετοχή του Αλέξη Τσίπρα στο 2ο One Belt One Zone Forum

Ολοκληρώθηκε η συμμετοχή του Αλέξη Τσίπρα στο 2ο One Belt One Zone Forum

Με τη συμμετοχή και ομιλία στη Στρογγυλή Τράπεζα των Ηγετών της 1ης Συνόδου στο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο της λίμνης Yangi ολοκληρώθηκε η παρουσία του Έλληνα Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο 2ο One Belt One Road Forum που πραγματοποιήθηκε στο Πεκίνο.

Ο Αλέξης Τσίπρας στη διάρκεια της διήμερης παραμονής του στην Κινεζική πρωτεύουσα είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας Xi Jinping, τον Πρωθυπουργό Li Keqiang, ενώ παρακάθισε σε γεύμα που παράθεσε προς τιμήν του το μέλος της Διαρκούς Επιτροπής του Πολιτικού Γραφείου του ΚΚΚ Wang Yang.

Στις συζητήσεις που διημείφθησαν μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και της Κινεζικής ηγεσίας, συζητήθηκαν οι τομείς συνεργασίας μεταξύ των δυο χωρών, όπως ενέργεια, μεταφορές, τηλεπικοινωνίες, έρευνα, ανάπτυξη, μεταποίηση, χρηματοδότηση, ενώ υπογράφηκε το νέο τριετές Πλαίσιο Συνεργασίας (2020-2022) μεταξύ του Υπουργείου Οικονομίας της Ελλάδας και της Εθνικής Επιτροπής Ανάπτυξης και Μεταρρυθμίσεων της Κίνας.

Από μέρους του Έλληνα Πρωθυπουργού τονίστηκε η στρατηγικού χαρακτήρα συνεργασίας Ελλάδας Κίνας, αξιοποιώντας το σημαντικό πλεονέκτημα της γεωγραφικής θέσης της Ελλάδας ως γέφυρας μεταξύ της Ανατολής και της Δύσης.

Ο Κινέζος Πρωθυπουργός από την πλευρά του υπογράμμισε τον ρόλο της Ελλάδας που μπορεί να διαδραματίσει στη σχέση Κίνας ΕΕ, ενώ συνεχάρη την χώρα για την ένταξη της στην Πρωτοβουλία «17+1»/ibna