Σε αποκλεισμό κεντρικών δρόμων προχωράει πλέον η αντιπολίτευση στην Αλβανία

Σε αποκλεισμό κεντρικών δρόμων προχωράει πλέον η αντιπολίτευση στην Αλβανία

Δεν θα υπάρχουν πλέον διαδηλώσεις μπροστά στο κοινοβούλιο κάθε φορά που υπάρχουν συνεδριάσεις ολομέλειας μέσα σε αυτό, αλλά στους κύριους δρόμους της χώρας. Αυτό είναι το νέο σχέδιο της αντιπολίτευσης στην Αλβανία όσον αφορά τις αντικυβερνητικές συγκεντρώσεις της.

Σύμφωνα με την αντιπολίτευση, οι συναθροίσεις δεν θα πραγματοποιούνται πλέον μπροστά στο Κοινοβούλιο. Αντ ‘αυτού, η αντιπολίτευση αποφάσισε να πραγματοποιήσει διαδηλώσεις στους κύριους δρόμους της χώρας. Αυτές οι διαδηλώσεις θα διαρκούν μία ώρα.

Αυτό φαίνεται να είναι μια νέα μορφή διαμαρτυρίας ενάντια στην κυβέρνηση του σημερινού πρωθυπουργού Rama. Εν τω μεταξύ, οι ηγέτες της αντιπολίτευσης έχουν στείλει μηνύματα ότι οι διαμαρτυρίες θα συνεχιστούν και θα κλιμακωθούν σε πολιτική ανυπακοή. Από την άλλη, η ενωμένη αντιπολίτευση ανακοίνωσε επίσης τη διεξαγωγή μιας μεγάλης εθνικής διαδήλωσης στις 11 Μαΐου στις 6.30 μ.μ. μπροστά από το γραφείο του Πρωθυπουργού. Αυτή θα είναι η τέταρτη διαδήλωση που πραγματοποιείται εκεί, ενώ εννέα άλλες έχουν λάβει χώρα μπροστά στο κοινοβούλιο, την ώρα που μέσα σε αυτό υπήρχαν βουλευτές.

Έχουν περάσει σχεδόν τρεις μήνες από τότε που η αντιπολίτευση στην Αλβανία αποφάσισε να ξεκινήσει μια σειρά αντικυβερνητικών διαδηλώσεων, σε μια προσπάθεια να ανατρέψει την σημερινή σοσιαλιστική κυβέρνηση του Πρωθυπουργού Edi Rama, την οποία κατηγορεί για διαφθορά, δεσμούς με εγκληματικές οργανώσεις και νοθεία στις εκλογές, ζητώντας πρόωρες εκλογές. Συν της άλλης, βουλευτές της αντιπολίτευσης στη χώρα παραιτήθηκαν επίσης από το κοινοβούλιο για να ασκήσουν μεγαλύτερη πίεση στο κυβερνών κόμμα./ibna