Οι συζητήσεις για ανταλλαγές εδαφών θα αποσταθεροποιήσουν τα Βαλκάνια, λέει ο Haradinaj

Οι συζητήσεις για ανταλλαγές εδαφών θα αποσταθεροποιήσουν τα Βαλκάνια, λέει ο Haradinaj

Ο πρωθυπουργός του Κοσσυφοπεδίου, Ramush Haradinaj, δήλωσε και πάλι ότι είναι ενάντια στις συνομιλίες για πιθανές ανταλλαγές εδαφών με τη Σερβία, ενόψει της διάσκεψης του Βερολίνου με περιφερειακούς ηγέτες. Ο Haradinaj δήλωσε ότι οι συζητήσεις για το θέμα των συνόρων ενδέχεται να αποσταθεροποιήσουν την περιοχή των Βαλκανίων.

Ο Κοσοβάρος πρωθυπουργός λέει ότι δεν αποσύρει τα σχόλιά του σχετικά με την επικεφαλής διπλωματίας της ΕΕ, Federica Mogherini, σύμφωνα με τα οποία προκάλεσε τραύματα στην περιοχή και διέτρεψε τον διάλογο μεταξύ Κοσσυφοπεδίου και Σερβίας.

Εν τω μεταξύ, ο επικεφαλής της κυβέρνησης του Κοσσυφοπεδίου ανέφερε ότι θα εμμείνει στη θέση του αυτή, με λίγες μόνο μέρες να παραμένουν από τη διάσκεψη του Βερολίνου, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 29 Απριλίου.

«Το συνέδριο θα φιλοξενηθεί από την καγκελάριο Merkel. Για εμάς δεν είναι πολύ σημαντικό ποιος παρακολουθεί αυτή τη συνάντηση. Η θέση μου δεν αλλάζει όσον αφορά τα σχόλια που έκανα για τη Mogherini στο παρελθόν. Θα τα ξανακάνω αν υπάρχει ανάγκη να υπερασπιστώ τη χώρα μου», είπε./ibna