Άκαρπες οι έρευνες στο φρεάτιο, δεν μιλάει ο ύποπτος

Άκαρπες οι έρευνες στο φρεάτιο, δεν μιλάει ο ύποπτος

Δεν ανευρέθηκαν νέα στοιχεία κατά τη σημερινή μέρα – τριμελή επιτροπή διόρισε η αστυνομία

Του Μιχάλη Μιχαήλ

Χωρίς νέα στοιχεία ολοκληρώθηκε η έρευνα την Τετάρτη στο φρεάτιο στην περιοχή Μιτσερού, στον απόηχο των όσων συγκλονιστικών είδαν το φως της δημοσιότητας τις προηγούμενες μέρες για τις δολοφονίες στην Κύπρο. Σε δηλώσεις του ο διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ανέφερε ότι το φρεάτιο ελέγχθηκε στο 95% και δεν έχει εντοπιστεί οτιδήποτε ύποπτο ενώ απομένουν 10 μέτρα στο ανατολικό μέρος του φρεατίου που πρέπει να ελεγχθεί. Κάτι το οποίο αναμένεται να γίνει την Πέμπτη.

Στην περιοχή Ξυλιάτου την ίδια, και στη λίμνη στην οποία αναζητείται η εξάχρονη κόρη της Mary Rose που ταυτοποιήθηκε ως το πρώτο θύμα του 35χρονου, μετά και το γεγονός ότι δεν έφεραν αποτέλεσμα οι προσπάθειες των ΟΥΚ ο σχεδιασμός για τα επόμενα βήματα περιλαμβάνει κατάδυση με σκάφανδρο. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως με τον τρόπο αυτό θα ελεγχθεί με μεγαλύτερη ακρίβεια ο βυθός της λίμνης, ωστόσο δεν αποκλείεται αν δεν υπάρξει πρόοδος και την Πέμπτη στις έρευνες, αυτές να στραφούν κυρίως στην περιοχή Μιτσερού.

Δεν μιλάει ο 35χρονος

Την Τετάρτη προέβη σε δηλώσεις και ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Αντρέας Αγγελίδης ο οποίος έκανε αναφορές στο ότι δεν έχει βρεθεί άλλη σωρός στο φρεάτιο και ότι η διαδικασία των ερευνών συνεχίζεται. Αυτό απέχει μακράν από τα όσα είχαν δει το φως της δημοσιότητας προηγούμενες μέρες όπου γίνονταν αναφορά στην πιθανή ύπαρξη και άλλων πτωμάτων.

Παράλληλα οι ανακρίσεις συνεχίζονται έχοντας στο επίκεντρο τη δράση και τις παραδοχές του 35χρονου, ο οποίος όμως τα τελευταία 24ωρα φέρεται να δίνει όλο και λιγότερες πληροφορίες στις αρχές. Έχει παραδεχτεί τους δυο φόνους ωστόσο δεν μπαίνει σε λεπτομέρειες για την εξάχρονη ούτε κι αν υπάρχουν παραπάνω θύματα.

Τριμελής Επιτροπή για έρευνα εντός αστυνομίας

Σε μια άλλη εξέλιξη που άπτεται της υπόθεσης, τριμελή επιτροπή για διεξαγωγή έρευνας εντός της αστυνομίας για την υπόθεση του Μιτσερού διόρισε ο Αρχηγός της Αστυνομίας της Κύπρου. Η επιτροπή αποτελείται από τον Βοηθό Αρχηγό Εκπαίδευσης Δημήτρη Δημητρίου, τον Ανώτερο υπαστυνόμο Μιχάλη Δημητρίου και τον Ανώτερο Υπαστυνόμο Μάριο Ευριβιάδη.  Η επιτροπή θα πραγματοποιήσει έρευνες αναζητώντας ευθύνες που τυχόν να φέρουν μέλη της αστυνομίας για την διαχείριση των καταγγελιών για εξαφανίσεις γυναικών.

Σε δηλώσεις του για το θέμα ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, ανέφερε ότι η έρευνα θα εξετάσει το κατά πόσον έχουν διαπραχθεί οποιαδήποτε ποινικά ή πειθαρχικά αδικήματα από οποιονδήποτε μέλος της Αστυνομίας, σε σχέση με τις δύο υποθέσεις των ελλειπόντων προσώπων που εντοπίστηκαν νεκρά στο φρεάτιο./ibna