Οι προεδρικοί υποψήφιοι στη Βόρεια Μακεδονία προετοιμάζονται για τον δεύτερο γύρο

Οι προεδρικοί υποψήφιοι στη Βόρεια Μακεδονία προετοιμάζονται για τον δεύτερο γύρο

Οι δύο εναπομείναντες υποψήφιοι για προεδρία στη Βόρεια Μακεδονία, ο Stevo Pendarovski του κυβερνώντος συνασπισμού και η Gordana Siljanovska της αντιπολίτευσης, ξεκίνησαν την εκστρατεία τους πριν από τον δεύτερο γύρο των εκλογών που θα διεξαχθεί στις 5 Μαΐου.

Ο Pendarovski προέτρεψε τους ψηφοφόρους να πάνε στις εκλογές στις 5 Μαΐου και να ψηφίσουν το σύνθημά του «Μια κοινωνία για όλους».

“Αυτή είναι η τελευταία ευκαιρία να υποστηρίξετε αυτή την πολιτική φιλοσοφία που θα στείλει τη Βόρεια Μακεδονία στην Ευρώπη”, δήλωσε ο Pendarovski.

Εν τω μεταξύ, η υποψήφια της αντιπολίτευσης Gordana Siljanovska δήλωσε ότι η σημερινή κυβέρνηση νικήθηκε σε αυτές τις εκλογές και ότι θα βγει νικήτρια κατά τη διάρκεια του δεύτερου γύρου.

Ο Siljanovska προέτρεψε τους πολίτες να ψηφίσουν στις 5 Μαΐου προκειμένου να πουν «όχι» στις πολιτικές που εφαρμόζει η σημερινή κυβέρνηση υπό την ηγεσία του Πρωθυπουργού Zoran Zaev.

Οι δύο υποψήφιοι είναι ώμο ώμο, ενώ ελπίζουν να προσελκύσουν τους ψηφοφόρους, οι οποίοι κατά τη διάρκεια του πρώτου γύρου εκλογών ψήφισαν τον Αλβανό πρόεδρο, Blerim Reka. Εν τω μεταξύ, ο Αλβανός υποψήφιος που έλαβε 80 χιλιάδες ψήφους δήλωσε ότι δεν θα παροτρύνει τους υποστηρικτές του να ψηφίσουν έναν από τους δύο υποψηφίους.

Οι πολιτικοί αναλυτές στη χώρα ανησυχούν για πιθανή αποτυχία αυτών των εκλογών αν η προσέλευση στον δεύτερο γύρο είναι μικρότερη από το 40%./ibna