“Ραντεβού” στην βουλή δίνουν Τσίπρας και Μητσοτάκης μετά το Πασχα

“Ραντεβού” στην βουλή δίνουν Τσίπρας και Μητσοτάκης μετά το Πασχα

Θερμή αναμένεται η πολιτική σύγκρουση αμέσως μετά τις γιορτές του Πάσχα καθώς Τσίπρας και Μητσοτάκης έδωσαν ραντεβού στην βουλή, λίγες μόλις εβδομάδες μέχρι τις ευρωπαϊκές και αυτοδιοικητικές κάλπες.

Πρόκληση Τσίπρα σε Μητσοτάκη για δημόσιο debate

Ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας σε τηλεοπτικό Debate, “χωρίς σημειώσεις, χωρίς autoque, χωρίς υποβολείς, για την οικονομία, την Ευρώπη, τα εθνικά θέματα”. “Ελπίζω αυτή τη φορά να μην κρυφτεί από την πρόσωπο με πρόσωπο αντιπαράθεση”, είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Την άρνηση της Ν.Δ. για τηλεοπτική δημόσια αντιπαράθεση Τσίπρα-Μητσοτάκη  έκανε γνωστή η εκπρόσωπος τύπου της Ν.Δ. “Όταν προκηρύξει εθνικές εκλογές ο Αλέξης Τσίπρας θα πάμε σε όσα debate θέλει”, δήλωσε η Σοφία Ζαχαράκη.  Σημειώνεται ότι ο Κ. Μητσοτάκης είχε απαντήσει αρνητικά και στην πρόταση του πρωθυπουργού για debate με αφορμή την Συμφωνία των Πρεσπών πριν την ψήφιση της.

Ψήφος δυσπιστίας κατά υπουργού αντί Debate απαντά ο Μητσοτάκης

Λίγη ώρα αργότερα από το βήμα της βουλής ο Κυριάκος Μητσοτάκης προανήγγειλε ότι θα προκαλέσει συζήτηση για πρόταση δυσπιστίας κατά του αναπληρωτή υπουργού υγείας Παύλου Πολάκη.

“Ντιμπέιτ δεν θελατε κ. Τσίπρα; Ντιμπέιτ στη Βουλή για τον κ. Πολάκη”, είπε στο κοινοβούλιο ο αρχηγός της Ν.Δ., με αφορμή τα όσα δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός υγείας για τον υποψήφιο ευρωβουλευτή της Ν.Δ., Στ. Κυμπουρόπουλο. Αν κατατεθεί πρόταση δυσπιστίας για μέλος της κυβέρνησης, αυτόματα θα μετατραπεί σε ψήφο εμπιστοσύνης προκειμένου να συζητηθούν όλα και όχι ο Πολάκης, απάντησε λίγο αργότερα στην βουλή ο Αλ. Τσίπρας κάνοντας λόγο για επιχείρηση αντιπερισπασμού.

Αντιπερισπασμό Μητσοτάκη που αποφεύγει το debate βλέπει η κυβέρνηση

“Θέλει ο Μητσοτάκης να συζητάμε για το αν ο Πολάκης είναι αγενής,  όχι για τα επιδόματα που θέλετε να καταργήσετε, όχι για το Δώρο των Χριστουγέννων που θέλετε να καταργήσετε, όχι για την οικονομία η οποία βγαίνει από την κρίση, όχι για τα θαλασσοδάνεια τα οποία θέλετε να κουκουλώσετε”, τόνισε, με αιχμή τις πρόσφατες δηλώσεις Μητσοτάκη κατά των χριστουγεννιάτικων επιδομάτων.Όπως διευκρίνισε ο αρχηγός της Ν.Δ. σε συνέντευξη του, δεν μίλησε για κατάργηση του δώρου Χριστουγέννων αλλά της απονομής του μερίσματος από το υπερπλεόνασμα και κατά της επιδοματικής πολιτικής.

Η δημοσίευση του αναπληρωτή υπουργού που προκάλεσε αντιδράσεις

Ο 35χρονος ψυχίατρος με σοβαρά κινητικά προβλήματα, είχε αναφέρει στο Facebook ότι δεν διεκδικεί “επιδόματα και χάρες αλλά ίσες ευκαιρίες”. Ο Πολάκης απάντησε δημοσιεύοντας το ΦΕΚ του διορισμού του Στ. Κυμπορούπουλου σε δημόσιο νοσοκομείο, με την χρήση ευεργετικής διάταξης για ΑΜΕΑ.  Η ανάρτηση Πολάκη προκάλεσε έντονες αντιδράσεις σε Ν.Δ., ΚΙΝΑΛ αλλά και σε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με τον ίδιο να υποστηρίζει ότι διατύπωσε μια πολιτική κριτική καταγγέλοντας τη Ν.Δ. για διαστρέβλωση.

“Αδικεί τον εαυτό του”, είπε στην βουλή ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός παιδείας Ν. Φίλης, σημειώνοντας πως δεν εκπροσωπεί το δημοκρατικό ήθος του ΣΥΡΙΖΑ η δήλωση Πολάκη. Εξέφρασε μάλιστα  την εκτίμηση ότι θα βρει τρόπο να επανορθώσει αυτή την αστοχία του./ibna