Συγκλονισμό εκφράζει η κυπριακή κυβέρνηση για τις δολοφονίες

Συγκλονισμό εκφράζει η κυπριακή κυβέρνηση για τις δολοφονίες

Απέφυγε τα πολλά σχόλια ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου

του Μιχάλη Μιχαήλ

Το συγκλονισμό της κυπριακής κυβέρνησης για τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου, πέριξ του εγκλήματος που διαπράχθηκε στην περιοχή Μιτσερού.

Σε δηλώσεις του σήμερα στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, και ερωτηθείς αν έχει τεθεί θέμα ευθυνών του Υπουργού Δικαιοσύνης και του Αρχηγού της Αστυνομίας σε σχέση με τις έρευνες για την υπόθεση του φόνου στο Μιτσερό, ο Εκπρόσωπος είπε ότι «αυτό το οποίο τίθεται και νομίζω ότι δεν χρειάζονται πολλά λόγια είναι ότι είμαστε πραγματικά συγκλονισμένοι από αυτά που μαθαίνουμε.

«Όσο διαρκούν οι έρευνες της Αστυνομίας, όμως, δεν θα ήταν πρέπον ούτε συνετό να κάνουμε οποιαδήποτε άλλη δήλωση. Εφόσον ολοκληρωθούν οι έρευνες θα ακούσετε και από τον Υπουργό και από την Κυβέρνηση» τόνισε.

Αστυνομία: αν διαπιστωθούν αδυναμίες θα ληφθούν μέτρα

Παράλληλα έγινε γνωστό ότι η Ασφάλεια Αττικής και το Τμήμα Ανθρωποκτονιών δεν έχει κάποια ενημέρωση ούτε διενεργεί έρευνα σχετικά με πιθανή δράση στην Ελλάδα του υπόπτου για τις δολοφονίες γυναικών στην Κύπρο. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αρμόδιες ελληνικές Αρχές δεν έχουν λάβει ούτε κάποια ενημέρωση, ούτε κάποιο αίτημα από τις αντίστοιχες κυπριακές.

Νωρίτερα το πρωί της Δευτέρας ο  αρχηγός της κυπριακής αστυνομίας Ζαχαρίας Χρυσοστόμου τόνισε ότι οι «υπό διερεύνηση υποθέσεις φόνου και ο μη εντοπισμός της 6χρονης, θέτουν την αστυνομία και την κυπριακή κοινωνία ενώπιον μιας μορφής πρωτοφανούς εγκλήματος». Υπογράμμισε ότι «οι υποθέσεις αυτές πρέπει να διερευνηθούν και θα διερευνηθούν με προσεκτικό και μεθοδικό τρόπο» ενώ αναφορές έκανες και στις επιθέσεις που δέχεται η Αστυνομία λέγοντας ότι «δεν υποτιμούνται τα ερωτήματα αυτά, αντιθέτως η Αρχή κατανοεί τον αποτροπιασμό και το αίσθημα ανησυχίας».

«Διαβεβαιώνουμε ότι έχουμε κάθε πρόθεση να διερευνήσουμε πλήρως τα ερωτήματα που έχουν εγερθεί, με διαφάνεια και ειλικρίνεια και εκεί και όπου διαπιστωθούν αδυναμίες, εάν διαπιστωθούν, θα ληφθούν διορθωτικά μέτρα».

Άπραγοι οι ΟΥΚ – τα επόμενα βήματα

Κι ενώ όπως είχαμε μεταδώσει νωρίτερα αναμένονταν λύσεις και από την ομάδα των ΟΥΚ που εφτασε στο σημείο της λίμνης στην περιοχή Ξυλιάτου, όπου γίνονται έρευνες για τον εντοπισμό της σωρού της εξάχρονης, εντούτοις αυτές οι λύσεις δεν βρέθηκαν. Η ομάδα αποχώρησε από το σημείο και οι πληροφορίες λένε πως προχωρά η πυροσβεστική με άλλα σχέδια.

Υπάρχει σε εξέλιξη έτσι πιθαμή προς πιθαμή αναζήτηση της εξάχρονης με βάρκες και άλλα μέσα, όπως η ρομποτική κάμερα που μεταφέρθηκε στη λίμνη Μεμί στον Ξυλιάτο και πραγματοποίησε έρευνες στον βυθό της, ενώ ακολούθως θα μεταφερθεί εκ νέου στο Μιτσερό, για να κατέβει στο φρεάτιο

Είναι δεδομένο πως οι έρευνες θα συνεχιστούν σήμερα καθόλη τη διάρκεια της μέρας και πως τρέχουν παράλληλα αναλύσεις DNA των θυμάτων και η προσπάθεια να αντληθεί όλο το νερό από το φρεάτιο και να διαπιστωθεί ο ακριβής αριθμός των πτωμάτων./ibna