Σοκάρει ο 35χρονος δολοφόνος: Κάναμε έρωτα και μετά την έπνιξα

Σοκάρει ο 35χρονος δολοφόνος: Κάναμε έρωτα και μετά την έπνιξα

Ανατριχιαστικές οι λεπτομέρειες στην υπόθεση δολοφονίας δυο γυναικών στην Κύπρο-αναζητείται το εξάχρονο παιδί

Του Μιχάλη Μιχαήλ

Κύματα σοκ προκαλεί στην κυπριακή κοινωνία και όχι μόνο η υπόθεση με τη δολοφονία δυο γυναικών που βρέθηκαν σε φρεάτιο μεταλλείου στην περιοχή Μιτσερού στην Κύπρο. Βασικός ύποπτος φέρεται να είναι 35χρονος αξιωματικός της Εθνικής Φρουράς, ο οποίος παραδέχτηκε ενοχή με τον πλέον κυνικό τρόπο, εφόσον χθες μετά από πολύωρη ανάκριση είπε στους αστυνομικούς πως έκανε έρωτα με το δεύτερο θύμα, ονόματι Arian, και μετά την έπνιξε.

Και το δεύτερο θύμα όπως και το πρώτο βρέθηκε δεμένο χειροπόδαρα μέσα στο φρεάτιο και σε κατάσταση σαπωνοποίησης στο φρεάτιο του μεταλλείου, με την πυροσβεστική και την αστυνομία να αδυνατούν να αντλήσουν το νερό που υπάρχει και να προχωρήσουν σε πλήρη έρευνα. Εξού και κλήθηκαν στο χώρο ομάδες της ΕΜΑΚ  αλλά και ειδική εταιρεία που κατέβασε κάμερες σε βάθος 30 μέτρων για να συνδράμουν στις έρευνες. Το υλικό αυτό θα αξιολογηθεί σήμερα όταν οι πληροφορίες κάνουν λόγο ότι μέσα στον ίδιο χώρο υπάρχουν ακόμη δυο πτώματα.

Υπέδειξε και για την ανήλικη

Την ίδια ώρα αναζητείται η σωρός της εξάχρονης κόρης του πρώτου θύματος που ανευρέθηκε, της Mary Rose. Βάσει των υποδείξεων του υπόπτου, κλιμάκια της αστυνομίας πήγαν στην περιοχή Ξυλιάτου και συγκεκριμένα στη λίμνη Μεμί όπου σύμφωνα με τα όσα είπε ο ίδιος εκεί πέταξε την εξάχρονη κόρη της Mary Rose.

Οι συνθήκες ανεύρεσης της σωρού είναι δύσκολες διότι αφενός ο βυθός της λίμνης είναι σύμφωνα με τους ειδικούς γεμάτος από ξύλα και θα απαιτειθεί ειδική και πολύωρη διαδικασία για να υπάρξει αποτέλεσμα και αφετέρου λόγω των έντονων βροχοπτώσεων η στάθμη της λίμνης έχει ανέβει. Εξού και στη συγκεκριμένη έρευνα θα συνδράμουν σήμερα μέλη των ΟΥΚ που θα ερευνήσουν τον βυθό.

Στον 35χρονο βασικό ύποπτο υποβλήθηκε 8ήμερη κράτηση από το δικαστήριο ενώ αποχώρησε από την εκπροσώπησή του ο δικηγόρος που είχε αναλάβει την υπόθεση. Παράλληλα ο ίδιος ο ύποπτος τις προηγούμενες μέρες φέρεται να είχε δηλώσει άλλες τοποθεσίες αναφορικά με την εξαχρονη και μελετάται από την αστυνομία το ενδεχόμενο να προσπαθεί να παραπλανήσει τις αρχές με τα όσα ισχυρίζεται.

Συγκλονισμός κι ευθύνες

Οι εξελίξεις από εδώ και πέρα αναμένονται εξίσου συγκλονιστικές εφόσον άπαντες στην Κύπρο έχουν στρέψει το βλέμμα στις περιοχές Ξυλιάτου-Μιτσερού και στο πως οι δυο παράλληλες έρευνες θα εξελιχθούν. Την ίδια ώρα συνεχίζεται η έρευνα και στα κοινωνικά δίκτυα του βασικού υπόπτου εφόσον σύμφωνα με τα όσα ο ίδιος έχει πει, γνώριζε τις γυναίκες αυτές μέσα από συγκεκριμένη εφαρμογή γνωριμιών.

Πέραν τούτου το φως της δημοσιότητας βλέπουν και γενικές φωτογραφίες που είχε αναρτήσει ο ύποπτος από τα μέρη στα οποία τώρα γίνονται οι έρευνες, δημιουργώντας επιπρόσθετα ερωτηματικά για την ψυχική του κατάσταση.

Η αστυνομία παράλληλα συνεχίζει την έρευνα πάνω σε ελλειπόντα πρόσωπα των τελευταίων χρόνων για να διαπιστωθεί αν και κατά πόσο κάποια από αυτά σχετίζονται με την όλη υπόθεση, αν κι εφόσον επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες ότι μέσα στο φρεάτιο υπάρχουν ακόμη δυο σωροί.

Το γεγονός ότι το πρώτο θύμα, η Mary Rose, βρέθηκε από τουρίστες που έκαναν περίπατο στην περιοχή έχει δημιουργήσει κύμα αντιδράσεων κατά της αστυνομίας της Κύπρου, ωστόσο η συζήτηση αυτή ανήκει στο μέλλον και μετά την ολοκλήρωση του συγκεκριμένου φρικιαστικού παζλ αποκαλύψεων./ibna