Φρίκη στην Κύπρο-φόβοι για κατά συρροή δολοφονίες

Φρίκη στην Κύπρο-φόβοι για κατά συρροή δολοφονίες

Ένας βασικός ύποπτος, πως ξετυλίγονται οι σοκαριστικές εξελίξεις

Του Μιχάλη Μιχαήλ

Παγωμένη η κυπριακή κοινωνία από την αλληλουχία γεγονότων που «δείχνουν» κατά συρροή δολοφόνο, παρακολουθεί τις εξελίξεις που είχαν ως τώρα αποκορύφωμα την ανεύρεση δυο πτωμάτων σε κατάσταση σαπωνοποίησης από φρεάτιο σε λατομείο στην περιοχή Μιτσερό. Την Κυριακή (14/4) βρέθηκε από τουρίστες το πτώμα της, Marry Rose Tiburcio. Η γυναίκα μαζί με την 6χρονη κόρη της είχαν δηλωθεί ως ελλείποντα πρόσωπα τον περασμένο Μάιο. Βάσει των ερευνών προέκυψε ότι η Marry Rose Tiburcio είχε αναφέρει ότι θα μετέβαινε στη Λευκωσία μαζί με την κόρη της, για να διανυκτερεύσουν σε κάποιο άτομο και με τον οποίο διατηρούσε δεσμό. Μάλιστα όπως αναφέρθηκε, η ελλείπουσα γνώρισε το εν λόγω πρόσωπο σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης. Από εκείνη τη μέρα δεν επέστρεψε στο σπίτι όπου έμενε με τη φίλη της, ούτε η ελλείπουσα ούτε και η 6χρονη κόρη της.

Ο 33χρονος σύντροφος του θύματος συνελήφθη από την αρχή των ερευνών ως βασικός ύποπτος ωστόσο κατά τη διάρκεια της ανάκρισης αρνήθηκε κάθε εμπλοκή στην υπόθεση. Υποστήριξε μάλιστα ότι θεωρούσε πως η γυναίκα και το μωρό βρίσκονταν στο εξωτερικό.

Ο «Ορέστης»

Η Αστυνομία ξεκίνησε παράλληλα με την ανάκριση του 33χρονου να ψάχνει και τα κοινωνικα δίκτυα της Marry Rose ώστε να εντοπιστεί το άτομο στο οποίο θα διανυκτέρευε στη Λευκωσία. Η έρευνα αυτή έφερε στην επιφάνεια το προφίλ προσώπου με το όνομα «Ορέστης», και σύμφωνα με τις έρευνες ο άνθρωπος αυτός που φέρεται να είναι αξιωματικός της εθνικής φρουράς της Κύπρου βρίσκεται υπό κράτηση.

Κατά τη διάρκεια ανακρίσεων φέρεται να δήλωσε ενοχή τόσο για τη δολοφονία της Marry Rose όσο και της εξάχρονης κόρη της. Μαζι με τον αξιωματικό της εθνικής φρουράς συνελήφθη ένα ακόμη άτομο που όμως αφέθηκε ελεύθερο για την ώρα και εφόσον οι έρευνες συνεχίζονται.  Ο Υπουργός Άμυνας της Κύπρου, Σάββας Αγγελίδης, απαντώντας σε ερώτηση για το κατά πόσον ο ύποπτος αξιωματικός παρουσίασε οποιανδήποτε επιθετική συμπεριφορά είπε ότι από αναφορά που ζήτησε και έλαβε προκύπτει ότι «αυτός χαρακτηριζόταν για τη μη εξωτερίκευση των συναισθημάτων του και ότι ήταν λιγομίλητος, χωρίς έξαρση θυμού και αρνητική συμπεριφορά».

Οι φρικιαστικές αποκαλύψεις

Η κυπριακή αστυνομία μετά τον εντοπισμό της σωρού που ταυτοποιήθηκε με τη Marry Rose, αναζητούσε στο ίδιο φρεάτιο και την εξάχρονη κόρη της. Αντί αυτής τα μέλη του Σώματος ήρθαν αντιμέτωπα με άλλη μια φρικιαστική ανακάλυψη, ακόμη ένα πτώμα γυναίκας σε κατάσταση σαπωνοποίησης, κάτι που προκάλεσε συγκλονισμό ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν πως στον ίδιο χώρο υπάρχει ακόμη ένα πτώμα. Ακόμα μεγαλύτερη φρίκη προκαλεί το γεγονός ότι η Αστυνομία δεν αποκλείει το ενδεχόμενο εντός του φρεατίου να υπάρχουν και άλλοι σοροί.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της κυπριακής αστυνομίας Αντρέας Αγγελίδης τόνισε σε δηλώσεις του ότι εκείνο που έχει σημασία είναι ότι θα γίνουν όλες οι εξετάσεις για εντοπισμό και εξεύρεση της ταυτότητας του πτώματος. Στο παρόν στάδιο είπε ο κ. Αγγελίδης, «είναι προτεραιότητα να εξακριβωθεί η ταυτότητα ή και βεβαίως η αναγνώριση αν είναι δυνατόν για να είμαστε σε θέση να δούμε για ποιο πρόσωπο μιλούμε». «Η αστυνομία και η ανακριτική ομάδα είναι σε πλήρη κινητοποίηση σε σχέση με τις ανακρίσεις και έρευνες οι οποίες γίνονται. Πρόκειται για μια σίγουρα δύσκολη υπόθεση με αρκετές εξετάσεις», ανέφερε. Τόνισε δε ότι πέραν της δεύτερης σορού, γίνονται έρευνες για εντοπισμό του παιδιού που παραμένει άφαντο.

Οι λίστες

Τις λίστες με τα ελλείποντα πρόσωπα ανά το παγκύπριο ψάχνουν οι ανακριτές σε σχέση με τον εντοπισμό δεύτερης σορού γυναίκας στο φρεάτιο στο Μιτσερό, όπου είχε ανασυρθεί νεκρή την περασμένη βδομάδα η 38χρονη Mary Rose από τις Φιλιππίνες. Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του στην ΑΔΕ Λεμεσού, ο εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομίας, Ανδρέας Αγγελίδης, ήδη έχουν ενημερωθεί σχετικά οι αστυνομικές διευθύνσεις.

« Το γεγονός των ελλειπόντων προσώπων είναι σίγουρα  από  την πρώτη στιγμή το οποίο έχει τεθεί, είναι ενήμερα όλα τα Τμήματα Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων στις αστυνομικές διευθύνσεις σε σχέση με τα ελλείποντα πρόσωπα και στη βάση αυτών των δεδομένων και του συντονισμού θα γίνουν  όλες οι εξετάσεις που πρέπει για να εντοπίσουμε εάν  η συγκεκριμένη γυναίκα που έχει εντοπιστεί τώρα, πρόκειται για ελλείπον πρόσωπο ή αν υπάρχει οτιδήποτε άλλο να μην έχει καταγγελθεί» δήλωσε ο κ. Αγγελίδης.

Ερωτηθείς, κατά πόσο ανησυχεί  την αστυνομία η ανεύρεση δεύτερης σορού και ότι πλέον το έγκλημα εις βάρος της 38χρονης από τις Φιλιππίνες και της κόρης της δεν είναι έγκλημα πάθους αλλά κάτι πιο οργανωμένο , ο κ. Αγγελίδης ανέφερε ότι υπάρχει  προβληματισμός .

« Αντιλαμβάνεστε ότι μιλάμε για μια εξέλιξη που έχει γίνει πριν από λίγο για να είμαστε ξεκάθαροι ως προς ερώτημα, βεβαίως υπάρχει προβληματισμός και βεβαίως τα παίρνουμε όλα με σοβαρότητα, καθίσταται σίγουρα το έργο πιο δύσκολο και η σοβαρότητα παραμένει και οι προσπάθειες της αστυνομίας είναι εντατικοποιημένες από την πρώτη στιγμή» είπε./ibna