Δεν θα προταθεί συμφωνία κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής των Δυτικών Βαλκανίων, λέει ο πρεσβευτής του Ηνωμένου Βασιλείου

Δεν θα προταθεί συμφωνία κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής των Δυτικών Βαλκανίων, λέει ο πρεσβευτής του Ηνωμένου Βασιλείου

Η συνάντηση που θα πραγματοποιήσουν οι ηγέτες των Δυτικών Βαλκανίων στις 29 Απριλίου θα επικεντρωθεί στο Κοσσυφοπέδιο και τη Σερβία. Αυτή η συνάντηση, η οποία γίνεται με πρωτοβουλία της Γερμανίδας καγκελάριου Angela Merkel και του Γάλλου πρόεδρου Emmanuel Macron, αναμένεται να είναι διαφορετική.

Αν και υπάρχουν φήμες ότι αυτή η συνάντηση θα «βγάλει» συμφωνία μεταξύ Κοσσυφοπεδίου και Σερβίας, σύμφωνα με τον Βρετανό πρέσβη στο Κοσσυφοπέδιο, κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

«Δεν αναμένουμε συμφωνία στις 29 Απριλίου, ας είμαστε ακριβείς. Πρόκειται για πρωτοβουλία των κυβερνήσεων της Γαλλίας και της Γερμανίας και ως εκ τούτου είναι ευπρόσδεκτη. Αυτή η περιοχή απαιτεί περισσότερη εστίαση και προσοχή. Ωστόσο, η Μεγάλη Βρετανία θα παραμείνει πλήρως αφοσιωμένη στη διαδικασία του Κοσσυφοπεδίου», δήλωσε ο O’Connell.

Αν και αυτή η συνάντηση θα φιλοξενηθεί από τη Γαλλία και τη Γερμανία, ο O’Connell λέει ότι η χώρα του θα συνεχίσει να συμμετέχει πλήρως στη διαδικασία αυτή.

«Εξακολουθούμε να συμμετέχουμε πλήρως σε αυτή τη διαδικασία και συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε με τους Γερμανούς και τους Γάλλους. Κάθε πρωτοβουλία όπως αυτή είναι ευπρόσδεκτη από εμάς», δήλωσε ο O’Connel.

Σύμφωνα με τον Βρετανό Πρέσβη στο Κοσσυφοπέδιο, αυτή η διάσκεψη κορυφής θα συμβάλει στην προώθηση της διαδικασίας διαλόγου μεταξύ Κοσσυφοπεδίου και Σερβίας και δεν μπορεί να ερμηνευτεί ως αλλαγή ή απόκλιση της στρατηγικής που έχουν αυτές οι χώρες έναντι του Κοσσυφοπεδίου και της Σερβίας./ibna