“Έκλεισε” το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ

“Έκλεισε” το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ

Με την ανακοίνωση των τελευταίων πέντε υποψηφίων “έκλεισε” το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία που μπαίνει πλέον στην τελική ευθεία για τις κάλπες.

Τους 42 υποψηφίους θα παρουσιάσει ο Αλέξης Τσίπρας την Δευτέρα σε μεγάλη εκδήλωση την ερχόμενη Δευτέρα στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στον Πειραιά. Μεταξύ των υποψηφίων που ανακοινώθηκαν την Παρασκευή είναι ο γνωστός μουσικός Ross Daily, Ιρλανδικής καταγωγής που ζει εδώ και 40 χρόνια στην Κρήτη καθώς και η Ελληνίδα ερευνήτρια της ΝΑSA και καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Columbia, Αναστασία Ρωμανού.

Σημειώνεται ότι παρά τις πληροφορίες που διέρρεαν τις τελευταίες ημέρες, ο Αλ. Τσίπρας δεν επέλεξε να κατεβάσει στην μάχη των ευρωεκλογών κάποιο από τα κορυφαία κυβερνητικά στελέχη. Είχαν ακουστεί έντονα τα ονόματα της υπουργού εργασίας, Έ. Αχτσιόγλου, του υπουργού εσωτερικών Αλ. Χαρίτση, του κυβερνητικού εκπροσώπου, Δ. Τζανακόπουλου αλλά και του υπουργού οικονομικών Ευ. Τσακαλώτου.

Αποδεικνύεται με αυτό τον τρόπο ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός επιθυμεί να ολοκληρώσει την κυβερνητική θητεία με την ψήφιση σημαντικών νομοσχεδίων καθώς και πως εν όψει των εθνικών εκλογών του φθινοπώρου στοχεύει να έχει γύρω του μια ισχυρή ομάδα στελεχών της εμπιστοσύνης του.

Παράλληλα βρίσκεται σε εξέλιξη η περιοδεία του Αλέξη Τσίπρα σε όλη την Ελλάδα. Μήνυμα για εκλογική νίκη και συσπείρωση των προοδευτικών πολιτικών γύρω από την προοδευτική συμμαχία έστειλε από την μεγάλη συγκέντρωση στην πόλη της Καλαμάτας ενώ αύριο θα δοθεί μεγάλο βάρος στην ομιλία του Έλληνα πρωθυπουργού στην πόλη της Πάτρας./ibna