Μητσοτάκης από Κύπρο: Δυστυχώς έχει γίνει μεγάλη ζημιά στην Ελλάδα

Μητσοτάκης από Κύπρο: Δυστυχώς έχει γίνει μεγάλη ζημιά στην Ελλάδα

Συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη και έστειλε τα δικά του μηνύματα για την οικονομία

Του Μιχάλη Μιχαήλ

Τη στήριξη του στις πρωτοβουλίες του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη στο Κυπριακό, αλλά και συγκρατημένη αισιοδοξία για ουσιαστική πρόοδο, εξέφρασε σήμερα ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας βρίσκεται στην Κύπρο στα πλαίσια διήμερης επίσκεψης στην οποία είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, να συμμετάσχει σε συνέδριο για την οικονομία αλλά και να συναντηθεί με φοιτητές από την Ελλάδα που σπουδάζουν στην Κύπρο. Σε δηλώσεις του ανέφερε αφενός πως το κυπριακό παράδειγμα με την οικονομία πρέπει να το ακολουθήσει και η Ελλάδα αλλά και το ότι επί Σύριζα έχουν καταστεί τα πανεπιστήμια, άντρα που δίνουν άσυλο σε εγκληματικές οργανώσεις.

Σήμερα το πρωί ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είχε συνάντηση όπως προαναφέρθηκε με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, όπου μεταξύ άλλων συζητήθηκαν το κυπριακό, η έκθεση του ΓΓ των ΗΕ προσχέδιο της οποίας δόθηκε στη δημοσιότητα, αλλά και οι επερχόμενες ευρωεκλογές.

«Αμέριστη η εμπιστοσύνη μου στους χειρισμούς Αναστασιάδη στο κυπριακό»

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνάντησης με τον Νίκο Αναστασιάδη, ο Πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε στα προαναφερόμενα ζητήματα κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στο κυπριακό και τονίζοντας πως επανέλαβε γι άλλη μια φορά την αμέριστη εμπιστοσύνη του και τη στήριξή του στις πρωτοβουλίες του Προέδρου Αναστασιάδη αλλά και την αισιοδοξία ότι θα μπορέσει να επιτευχθεί μια ουσιαστική πρόοδος στη βάση των αδιαπραγμάτευτων θέσεων της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Για τις επερχόμενες ευρωεκλογές τόνισε ότι «είμαι απολύτως σίγουρος ότι και σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση, οι πολίτες και στην Ελλάδα και στην Κύπρο θα αναγνωρίσουν ότι τα κόμματά μας την επόμενη ημέρα στην Ευρώπη θα πρέπει να παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο.  Είμαστε μέλη και οι δύο της μεγάλης πολιτικής οικογένειας του ΕΛΚ. Όσο πιο ισχυρά είναι τα κόμματά μας την επόμενη ημέρα τόσο πιο ισχυρή θα είναι η φωνή και την Ελλάδας και της Κύπρου σε μια ΕΕ που αλλάζει».

Η ζημιά

Ο Πρόεδρος της ΝΔ δεν παρέλειψε να κάνει αναφορές και στην οικονομική κατάσταση τόσο της Κύπρου όσο και της Ελλάδας, τα θέματα ανάπτυξης και τις διαφορές που φέρει το κόμμα του σε σχέση με την κυβέρνηση ως προς το πως πρέπει να πορευτεί η Ελλάδα την επόμενη μέρα, λέγοντας πως προφανώς υπάρχει διαφορετική αντίληψη.

Η Κύπρος, όπως είπε, έχει πετύχει πολύ σημαντικά βήματα οικονομικής εξυγίανσης κάτω από την ηγεσία του Προέδρου Αναστασιάδη «και αυτό είναι κάτι που δεν αμφισβητείται».

«Δυστυχώς, πρόσθεσε, έχει γίνει μεγάλη ζημιά στην Ελλάδα αυτά τα τέσσερα χρόνια και δικό μας χρέος είναι να βάλουμε την οικονομία σε μια νέα αναπτυξιακή τροχιά, να πετύχουμε γρήγορους ρυθμούς ανάπτυξης, αντίστοιχους με αυτούς που πέτυχε η Κύπρος τα τελευταία χρόνια» και ότι πρέπει η Ελλάδα να προτάξει τις ιδιωτικές επενδύσεις, την επιχειρηματικότητα και τη στήριξη της ποιοτικής εργασίας. Ο κ. Μητσοτάκης συμπλήρωσε ότι οι καλές επενδύσεις δημιουργούν καλά πληρωμένες θέσεις απασχόλησης. «Είναι ο μόνος τρόπος για να επιστρέψουν στην Ελλάδα οι εκατοντάδες χιλιάδες, νέοι κυρίως, οι οποίοι έφυγαν – πολλοί αναζητώντας επαγγελματικό καταφύγιο και στην Κύπρο – για να αιμοδοτήσουν και με ανθρώπινο κεφάλαιο αυτή τη μεγάλη προσπάθεια της χώρας, κατέληξε»./ibna