Μάχη ΣΥΡΙΖΑ, Νέας Δημοκρατίας με αφορμή την επίθεση Μαρινάκη στην κυβέρνηση

Μάχη ΣΥΡΙΖΑ, Νέας Δημοκρατίας με αφορμή την επίθεση Μαρινάκη στην κυβέρνηση

Το κυβερνών κόμμα και η αξιωματική αντιπολίτευση επιδόθηκαν σε πόλεμο δηλώσεων την Πέμπτη για τους ισχυρισμούς εναντίον της κυβέρνησης από τον γνωστό πλοιοκτήτη Βαγγέλη Μαρινάκη.

Ο Μαρινάκης, ο οποίος είναι επίσης τοπικός σύμβουλος στο δήμο του Πειραιά και ιδιοκτήτης του ποδοσφαιρικού συλλόγου Ολυμπιακός, αποκάλυψε ότι ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς του ζήτησε εξ ονόματος του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα να δανείσει χρήματα στον επιχειρηματία Χρήστο Καλογρίτση το 2016 ώστε να αποκτήσει μια από τις εθνικές τηλεοπτικές άδειες.

Ο Μαρινάκης δήλωσε ότι συναντήθηκε με τον Καλογρίτση και του εξήγησε ότι δεν μπορούσε να του δώσει το δάνειο, με συνέπεια ο δεύτερος να αποσυρθεί αργότερα από το διαγωνισμό καθώςαδυνατούσε να βρει τα χρήματα για να πληρώσει την πρώτη δόση. Η διαδικασία προσφορών ακυρώθηκε αργότερα με εντολή του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Η αξιωματική αντιπολίτευση προέβαλε τη δήλωση, κατηγορώντας τον Πρωθυπουργό ότι επιχείρησε να επηρεάσει το τοπίο των μέσων ενημέρωσης στην Ελλάδα και είχε αμφίβολη σχέση με επιχειρηματίες, όπως ο Μαρινάκης και ο Καλογρίτσας.

Η Νέα Δημοκρατία ζήτησε επίσης από την κυβέρνηση να εξηγήσει τον ισχυρισμό του Μαρινάκη ότι κλήθηκε να προσλάβει ανθρώπους της κυβέρνησης στις θέσεις διοίκησης του Οργανισμού Τύπου Λαμπράκη (DOL) που του ανήκει.

Σε απάντηση, το Γραφείο του Πρωθυπουργού εξέδωσε ανακοίνωση επικαλούμενο τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ως το λόγο που ο επιχειρηματίας επιτίθεται στη διοίκηση του Τσίπρα.

“Οι καθυστερημένες λεγόμενες αποκαλύψεις του, πριν από τις εκλογές, έχουν την αξιοπιστία που προσφέρει η ζωή και οι εποχές του”, ανέφερε το γραφείο του Τσίπρα, προσθέτοντας ότι ο Μαρινάκης είναι ο «πραγματικός ηγέτης» της αξιωματικής αντιπολίτευσης./ibna