Τα διακυβεύματα των εκλογών θέτει ο Τσίπρας

Τα διακυβεύματα των εκλογών θέτει ο Τσίπρας

Το ισχυρό χαρτί τους παίζουν στην κυβέρνηση και στον ΣΥΡΙΖΑ στην τελική ευθεία για τις ευρωπαϊκές εκλογές με στόχο την αναστροφή του δημοσκοπικού κλίματος. Και αυτό δεν είναι άλλο από τον Αλέξη Τσίπρα που παρά την φθορά που έχει υποστεί ως κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, ο πρωθυπουργός συνεχίζει να διατηρεί την δημοφιλία του και την καλή επαφή του με τους πολίτες.

Σε αυτό το πλαίσιο ο Αλέξης Τσίπρας ξεκινάει περιοδείες σε όλη την Ελλάδα με στόχο να αναδείξει τις θέσεις και τα επιτεύγματα τις κυβέρνησης, να απαντήσει στα όσα καταλογίζει η αντιπολίτευση και βέβαια να οδηγήσει στην ενίσχυση της συσπείρωσης του κόμματος του που παραμένει σε χαμηλά επίπεδα.

Εξάλλου όπως εκτιμούν στα κομματικά και κυβερνητικά επιτελεία, το δημοσκοπικό προβάδισμα της Ν.Δ. μπορεί να ανατραπεί καθώς η ψαλίδα κλείνει όσο πλησιάζουν οι κάλπες ενώ εκτιμάται πως τα θετικά μέτρα που ήδη εφαρμόζονται ή θα ψηφιστούν, όπως οι 120 δόσεις, θα ενισχύσουν το κόμμα της αριστεράς. Σε συνέντευξη του στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, ο έλληνας πρωθυπουργός ξεκαθάρισε πως ο στόχος είναι η νίκη στις εκλογές και όχι “η ήττα με μικρό σκορ”.

Την Κοζάνη στην περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας επέλεξε ο Αλέξης Τσίπρας ως πρώτο σταθμό στον κύκλο των περιοδειών. Καθόλου τυχαία επιλογή αφού το μεγαλύτερο πρόβλημα για τον ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται στην ευρύτερη Μακεδονία εξαιτίας της Συμφωνίας των Πρεσπών. Από την Κοζάνη ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ έθεσε το δίλημμα που θα κυριαρχήσει για τους πολίτες:

Θα συνεχιστεί ο “ενάρετος οικονομικός κύκλος” μετά το τέλος των μνημονίων, ώστε να βρει αντίκρισμα και στην καθημερινότητα των πολιτών ή θα επιστρέψει η Ελλάδα πίσω στα ελλείμματα, στις απολύσεις, στα ασφαλιστικά τύπου Pinochet, στις συνθήκες της χρεοκοπίας; “Αυτό το ερώτημα θα το απαντήσει ο ελληνικός λαός στις κάλπες”, είπε χαρακτηριστικά, επαναλαμβάνοντας ότι ο Κ. Μητσοτάκης θα οδηγήσει την Ελλάδα πίσω στην λιτότητα και στις πολιτικές του ΔΝΤ./ibna