Διπλασιάστηκαν οι εξαγωγές της Ελλάδας στο Κοσσυφοπέδιο

Διπλασιάστηκαν οι εξαγωγές της Ελλάδας στο Κοσσυφοπέδιο

Η ελληνική οικονομία επωφελήθηκε από την εισαγωγή από την κυβέρνηση του Κοσσυφοπεδίου της αύξησης του τελωνειακού φόρου κατά 100% σε αγαθά που προέρχονται από τη Σερβία και τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη.

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, τους τελευταίους τρεις μήνες οι ελληνικές εξαγωγές προς το Κοσσυφοπέδιο αυξήθηκαν κατά 55%.

Το τελευταίο οικονομικό φόρουμ που πραγματοποιήθηκε μεταξύ του Κοσσυφοπεδίου και της Ελλάδας τόνισε ότι είναι σημαντικό για αυτές τις δύο χώρες να αξιοποιήσουν τις οικονομικές τους δυνατότητες.

Η Ελλάδα έχει επίσης εκφράσει την ετοιμότητά της να βοηθήσει την ένταξη του Κοσσυφοπεδίου σε διάφορους διεθνείς οργανισμούς, ενώ παράλληλα έχει προσφέρει την υποστήριξή της για την εξομάλυνση των σχέσεων με τη Σερβία.

Πληροφορίες του IBNA λένε ότι η Ελλάδα μπορεί να αναγνωρίσει την ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου μόλις επιτευχθεί τελική συμφωνία με την Ελλάδα.

Οι Έλληνες διπλωμάτες έχουν τονίσει συχνά ότι η Αθήνα περιμένει την κατάλληλη στιγμή για να αναγνωρίσει την ανεξαρτησία της χώρας.

Υπενθυμίζεται ότι δεν υπάρχουν εκκρεμή ζητήματα μεταξύ του Κοσσυφοπεδίου και της Ελλάδας. Και οι δύο χώρες έχουν δηλώσει ότι είναι έτοιμες να ενισχύσουν τη συνεργασία στον τομέα της οικονομίας, του πολιτισμού, της τέχνης, της εκπαίδευσης, της επιστήμης και πολλών άλλων τομέων./ibna