Ο Αλέξης Τσίπρας χαιρετίζει την επιστροφή στην ομαλότητα

Ο Αλέξης Τσίπρας χαιρετίζει την επιστροφή στην ομαλότητα

Σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό ANT1 το βράδυ της Δευτέρας, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επανέλαβε την πρόθεσή του να προκηρύξει εθνικές εκλογές στο τέλος της τετραετούς θητείας της κυβέρνησης, το φθινόπωρο.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός δήλωσε ότι η απόφασή του δεν θα αλλάξει, καθώς συνιστά απόδειξη ότι η χώρα έχει επιστρέψει στην ομαλότητα. Συνεχίζοντας, έκανε λόγο ότι η οικονομία της χώρας υπεραποδίδει, καθιστώντας περιττά επιπλέον μέτρα – όπως τη μείωση του αφορολογήτου.

Επιπλέον, ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε την πρόωρη αποπληρωμή μέρους των δανείων που έλαβε η Ελλάδα από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ). «Είναι μια ιστορική εξέλιξη. Διαμορφώνει ένα νέο πλαίσιο για την ελληνική οικονομία, γιατί όλοι οι δείκτες της οικονομίας αποδίδουν» είπε, προσθέτοντας ότι οι αποδόσεις των 10ετών ομολόγων στην Ελλάδα είναι ιστορικά χαμηλές, γεγονός που δείχνει ότι έχει αποκατασταθεί η ικανότητα δανεισμού της οικονομίας από τις αγορές.

Σε μια εκλογική χρονιά, όπου παραδοσιακά οι εκάστοτε κυβερνήσεις παρωθούνται σε παροχές, ο κ. Τσίπρας φαίνεται διατεθειμένος να υποβαθμίσει κάθε πρόταση αναστολής των συμφωνημένων μεταρρυθμίσεων και εγκατάλειψης της δημοσιονομικής πειθαρχίας.  Δήλωσε ότι θα χορηγούνται παροχές εάν η οικονομία μπορεί να τις στηρίξει».

«Μετά τις διακοπές του Πάσχα θα συναντήσω τον υπουργό Οικονομικών για να δούμε τι μπορούμε να προσφέρουμε όχι ως προεκλογικό αντίδωρο, αλλά ως μόνιμα μέτρα ελάφρυνσης γιατί η ελληνική οικονομία πηγαίνει καλύτερα».

Σχολιάζοντας τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις που φέρουν τον ΣΥΡΙΖΑ πολύ πίσω από τη Νέα Δημοκρατία, ο πρωθυπουργός είπε ότι είναι συνηθισμένος να «χάνει στις δημοσκοπήσεις και να κερδίζει στην κάλπη». Προέτρεψε όσους σχολιάζουν την πολιτική επικαιρότητα να μην αποκλείσουν ότι οι προσεχείς εθνικές εκλογές θα είναι ντέρμπι, προσθέτοντας ότι ο πρώτος στόχος του κόμματός του είναι να κερδίσει τις ευρωεκλογές του Μαΐου.

Ερωτηθείς για την υπόθεση Novartis, ο πρωθυπουργός είπε πως είναι ένα «σκάνδαλο» στο οποίο χάθηκαν δημόσια κονδύλια, ένα θέμα το οποίο θα διερευνηθεί εκτενώς από τις αρμόδιες αρχές, αντικρούοντας τους ισχυρισμούς της αντιπολίτευσης ότι η υπόθεση είναι μια συνωμοσία σχεδιασμένη να βλάψει τους πολιτικούς αντιπάλους του ΣΥΡΙΖΑ./ibna