Η προεκλογική εκστρατεία στην Βόρεια Μακεδονία μπαίνει στην τελευταία εβδομάδα

Η προεκλογική εκστρατεία στην Βόρεια Μακεδονία μπαίνει στην τελευταία εβδομάδα

Η προεκλογική εκστρατεία των προεδρικών εκλογών στη Βόρεια Μακεδονία έχει εισέλθει στην τελευταία εβδομάδα, καθώς θα λήξει στις 19 Απριλίου, ενώ οι εκλογές θα διεξαχθούν στις 21 Απριλίου.

Τρεις είναι οι υποψήφιοι που διεκδικούν τον προεδρικό θώκο: ο υποψήφιος του κυβερνητικού συνασπισμού υπό το SDSM, Stevo Pendarovski, η υποψήφια της αξιωματικής αντιπολίτευσης, VMRO-DPMNE, Gordana Siljanovska, και ο Blerim Reka ο οποίος έχει την υποστήριξη της αλβανικής αντιπολίτευσης.

Το ζήτημα της Συμφωνίας των Πρεσπών εξακολουθεί να κυριαρχεί στη συζήτηση μεταξύ των τριών υποψηφίων για την προεδρία. Ενώ η υποψήφια του VMRO-DPMNE, Siljanovska, λέει ότι δεν αποδέχεται την εν λόγω συμφωνία και ότι θα εξετάσει όλες τις επιλογές ώστε να την ανακαλέσει, οι άλλοι δύο υποψήφιοι, Pendarovski και Reka, δηλώνουν ότι υποστηρίζουν αυτή τη συμφωνία, η οποία υποστηρίζουν ότι είναι η μόνη εναλλακτική λύση αναφορικά με την προσχώρηση της χώρας στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ.

Η Κρατική Εκλογική Επιτροπή ανακοίνωσε ότι γίνονται οι τελικές προετοιμασίες

“Κάνουμε όλες τις τελικές προετοιμασίες και το υλικό για την ψηφοφορία θα διανεμηθεί στις 17 Απριλίου”, δήλωσε ο Admir Shabani, υπάλληλος της Κρατικής Εκλογικής Επιτροπής.

Ο αριθμός των ατόμων που μπορούν να ψηφίσουν στις προεδρικές εκλογές της 21ης ​​Απριλίου είναι 1,8 εκατομμύρια. Εάν οι υποψήφιοι δεν λάβουν περισσότερο από το 50% των ψήφων, τότε θα υπάρξει 2ος γύρος στις 5 Μαΐου. Για να είναι έγκυρη η διαδικασία ψηφοφορίας πρέπει να υπάρξει συμμετοχή τουλάχιστον του 40%. Του εκλογικού σώματος/ibna