Αισιόδοξος ο Thaci ότι θα υπάρξει συμφωνία με τη Σερβία μέσα στη χρονιά

Αισιόδοξος ο Thaci ότι θα υπάρξει συμφωνία με τη Σερβία μέσα στη χρονιά

Μια συμφωνία μεταξύ Πρίστινας και Βελιγραδίου είναι δυνατή εντός του τρέχοντος έτους παρά τις αποτυχίες των τελευταίων μηνών, δήλωσε ο πρόεδρος του Κοσσυφοπεδίου, Hashim Thaci.

“Πρέπει να καθίσουμε ακόμη και με τους μεγαλύτερους εχθρούς μας, αλλά χωρίς προϋποθέσεις, και να προσπαθήσουμε να ακούσουμε ο ένας τον άλλον”, δήλωσε ο πρόεδρος του Κοσσυφοπεδίου, σε συνέντευξή του στο Βερολίνο στις 29 Απριλίου.

Ο Thaçi είπε ότι είχε επενδύσει όλο το πολιτικό κεφάλαιο που είχε συγκεντρώσει εδώ και δύο δεκαετίες στην επιτυχία των συνομιλιών και ότι το κόστος μιας συνεχιζόμενης αποτυχίας θα ήταν επιζήμιο για ολόκληρη την περιοχή.

«Υπό τις παρούσες συνθήκες, με αυτές τις εντάσεις, δεν βλέπω γιατί να έρθουν και να επενδύουν ξένοι επενδυτές στην περιοχή μας. Μόνο μια συμφωνία ειρήνης θα φέρει ευημερία», είπε.

Ο Thaçi δήλωσε ότι η «οριοθέτηση των συνόρων» θα αποτελεί μέρος οποιασδήποτε συνολικής συμφωνίας αμοιβαίας αναγνώρισης. Τόνισε όμως ότι “δε μπορούν να υπάρξουν σύνορα πάνω σε εθνοτικές γραμμές. Είναι αδύνατο. Τόσο το Κοσσυφοπέδιο όσο και η Σερβία θα παραμείνουν πολυεθνικά κράτη”./ibna