Παρουσιάστηκε το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ

Παρουσιάστηκε το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ

Ο αρχηγός της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε την πλήρη λίστα των 42 υποψήφιων του κόμματος του για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου.

Μιλώντας κατά τη διάρκεια εκδήλωσης το Σαββατοκύριακο στην Αθήνα για την παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου, ο κ. Μητσοτάκης έστειλε μήνυμα αυτοπεποίθησης στους ψηφοφόρους του κόμματος.  «Στις 26 Μαΐου η Νέα Δημοκρατία θα πετύχει την πρώτη μεγάλη νίκη, μετά από τέσσερα χρόνια, με μπροστάρηδες 42 εξαιρετικούς υποψηφίους» ανέφερε.

Συνεχίζοντας είπε ότι το κεντροδεξιό κόμμα ήταν εκείνο που πέτυχε την ένταξη της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς και το κόμμα που κράτησε τη χώρα στην Ένωση πριν από τέσσερα χρόνια, όταν προέβαλε ο φόβος του Grexit.

Ο κ. Μητσοτάκης καταφέρθηκε εναντίον των δυνάμεων του λαϊκισμού και του εθνικισμού που βρίσκονται σε άνοδο σε ολόκληρη την ΕΕ, επισημαίνοντας ότι η άκρα δεξιά δεν είναι ο μοναδικός εκπρόσωπος του λαϊκισμού στην ήπειρο.  Προβλέποντας το αποτέλεσμα των επερχόμενων εκλογών, εξέφρασε την πεποίθησή του ότι το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα θα είναι ο νικητής.

Το αποτέλεσμα στις 26 Μαΐου θα πρέπει να είναι τέτοιο που να μην υπάρχει καμία αμφιβολία ότι έρχεται μια μεγάλη αλλαγή, δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης, αναφερόμενος στις εθνικές εκλογές, οι οποίες πρέπει να διεξαχθούν το αργότερο τον Οκτώβριο.

«Θέλουμε μια ισχυρή Ελλάδα μέσα σε μια ισχυρή ΕΕ», δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, προσθέτοντας ότι μετά από «τέσσερα χρόνια χαμένων ευκαιριών, ήρθε η ώρα να κάνουμε μια καινούργια αρχή» τώρα που «η κοινωνία έχει βγάλει τα δικά της συμπεράσματα για τους πολιτικούς μας αντιπάλους».

Ο κ. Μητσοτάκης εξήρε τους υποψήφιους βουλευτές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, συμπεριλαμβανομένου του πρώην αρχηγού του κόμματος Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ο οποίος θα ηγηθεί της ψηφοδελτίου. Είπε ότι οι επιλογές ήταν αξιοκρατικές, καθώς κάθε υποψήφιος έχει ένα ιστορικό σκληρής δουλειάς στον αντίστοιχο επαγγελματικό του τομέα.  Το ψηφοδέλτιο της ΝΔ αποτελείται μεταξύ άλλων από δικηγόρους, στελέχη του επιχειρηματικού κόσμου, ακαδημαϊκούς, δημόσιους υπαλλήλους, πολιτικούς επιστήμονες, γιατρούς και δημοσιογράφους.

Η Ελλάδα έχει 21 έδρες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο των 751 εδρών.  Η Νέα Δημοκρατία εξέλεξε 5 ευρωβουλευτές το 2014, οι οποίοι στο σύνολο τους αγωνίζονται για την επανεκλογή τους./ibna