Η Γερμανία απέλασε τρεις πολίτες της Β-Ε ως ύποπτους για τρομοκρατία

Η Γερμανία απέλασε τρεις πολίτες της Β-Ε ως ύποπτους για τρομοκρατία

Οι δυνάμεις ασφαλείας του γερμανικού κρατιδίου του Ρήνου – Βεστφαλίας προχώρησαν στην απέλαση τριών πολιτών της Βοσνίας – Ερζεγοβίνης οι οποίοι θεωρήθηκαν ύποπτοι για διασύνδεση με τρομοκρατικές οργανώσεις, ανακοίνωσαν τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης την Πέμπτη.

Επιστράφηκαν από το αεροδρόμιο του Ντίσελντορφ την Τετάρτη, όπως επιβεβαίωσε το αρμόδιο γερμανικό υπουργείο και σύμφωνα με μια ανακοίνωση, οι τρεις πολίτες της Β-Ε σχεδίαζαν επίθεση εξ ονόματος της τρομοκρατικής οργάνωσης του Ισλαμικού Κράτους (ISIL).

«Ο αγώνας ενάντια στους εξτρεμιστές θα συνεχιστεί με μεγάλη αποφασιστικότητα και με όλα τα μέσα στο μέλλον», δήλωσε ο υπουργός Joachim Stamp.

Η Βοσνία και Ερζεγοβίνη παρέλαβε τους πολίτες της, όπως ήταν η υποχρέωσή της. Οι αρχές δεν ανακοίνωσαν τα ονόματά τους, αλλά δήλωσαν ότι συνελήφθησαν κατά την άφιξή τους στο αεροδρόμιο.

Αξιωματικοί της Υπηρεσίας Ερευνών και Προστασίας της Β-Ε (SIPA) ανέκριναν τους τρεις πολίτες της Β-Ε, επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος της SIPA, Luka Miladinović.

Όπως είπε η ανάκριση διεξήχθη χθες στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Σεράγεβο, μετά την επανεισδοχή τους σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές της Γερμανίας και της Συνοριακής Αστυνομίας της Β-Ε.

Ο πρώην διευθυντής της SIPA, Sredoje Nović, δήλωσε ότι δεν καταλαβαίνει τι συμβαίνει στον τομέα της ασφάλειας στη Β-Ε, καθώς οι αρχές δεν ανακοίνωσαν τα ονόματα των ανθρώπων που είναι ύποπτοι για τρομοκρατικές ενέργειες. Σχολιάζοντας την απέλαση των τριών πολιτών της Β-Ε από τη Γερμανία, ο Novic δήλωσε ότι οι αρχές δεν ενημερώνουν για υποθέσεις με τρομοκράτες.

«Είναι απίστευτο ότι δίνονται πληροφορίες σχετικά με άτομα που, δυστυχώς, αυτοκτονούν οπουδήποτε στη Β-Ε, αλλά ορισμένοι υπουργοί υπεύθυνοι για την ασφάλεια δεν θέλουν να πουν ποιοι είναι επιρρεπείς σε τρομοκρατικές ενέργειες», ανέφερε ο Nović.

Τόνισε ότι ούτε ο αρμόδιος οργανισμός το κάνει αυτό, παρόλο που οι πολίτες θα πρέπει να προειδοποιούνται.

Ο Nović κατήγγειλε ότι ορισμένα άτομα κρύβονται πίσω από δημαγωγικές φράσεις σχετικά με την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, ενώ παράλληλα βρίσκονται σε επαφή με τρομοκράτες./ΙΒΝΑ