Με αισιοδοξία και ένα “αγκάθι” η πρώτη συνεδρίαση της προοδευτικής συμμαχίας

Με αισιοδοξία και ένα “αγκάθι” η πρώτη συνεδρίαση της προοδευτικής συμμαχίας

Επίσημη “πρώτη” αύριο για την ενιαία εκλογική επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία η σύσταση της οποίας ανακοινώθηκε την Πέμπτη. Πρόκειται για το νέο όργανο που εκπροσωπούνται όλες οι πολιτικές κινήσεις που συμμαχούν με τον ΣΥΡΙΖΑ και θα συνεδριάσει στην Αθήνα με τον Αλέξη Τσίπρα να ανοίγει τις εργασίες.

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός αναμένεται να θέσει τον στόχο της προοδευτικής συμμαχίας για νίκη στις ευρωεκλογές υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι η η συνεργασία δεν θα εξαντληθεί στις κάλπες της 26ης Μαΐου αλλά θα θέσει τις βάσεις για μια προοδευτική διακυβέρνηση μετά τις εθνικές εκλογές που θα διεξαχθούν, σύμφωνα με τις δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών, το φθινόπωρο.

Η συνεδρίαση της εκλογικής επιτροπής έρχεται μια εβδομάδα μετά την μεγάλη συγκέντρωση του προοδευτικού μετώπου το περασμένο Σάββατο στην Αθήνα.

Μια φωτογραφια φέρνει “πονοκέφαλο” στον ΣΥΡΙΖΑ

Ωστόσο στον δρόμο προς τις ευρωεκλογές έντονη δυσφορία προκάλεσε στον ΣΥΡΙΖΑ η κοινή εμφάνιση του υποψήφιου ευρωβουλευτή και πρώην υπουργού Πάνου Κουρουμπλή με τον Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιο. Η φωτογραφία του Π. Κουρουμπλή με τον Μητροπολίτη ανάγκασε τον γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ να επιπλήξει τηλεφωνικά τον υποψήφιο ευρωβουλευτή ενώ σειρά στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασαν την ενόχληση τους.

Τούτο διότι ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος έχει εκφραστεί με πολύ σκληρά λόγια κατά των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων, των μεταναστών, έχει υποστηρίξει το νεοναζιστικό κόμμα της Χρυσής Αυγής ενώ έχει καταφερθεί κατά υπουργών και βουλευτών αλλά και του ίδιου του Έλληνα πρωθυπουργού. Αν και χθες υπήρξαν πληροφορίες ακόμη και για αποπομπή του Κουρουμπλή από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι παρείχε εξηγήσεις κάνοντας λόγο για “ατυχές” περιστατικό.

Στο μεταξύ, ο επικεφαλής του “Ποταμιού” ανακοίνωσε τις υποψηφιότητες για τις ευρωεκλογές των ευρωβουλευτών του κόμματος, Γιώργου Γραμματικάκη και Μίλτου Κύρκου. Πρόκειται για δυο στελέχη που έχουν ταχθεί υπέρ της ανάγκης δημιουργία ενός προοδευτικού μετώπου απέναντι στην ακροδεξιά. Σημειώνεται ότι στην Ελλάδα το “Ποτάμι” δεν έχει ανταποκριθεί στο κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ για την προοδευτική συμμαχία./ibna