Μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας στο κέντρο της Αθήνας

Μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας στο κέντρο της Αθήνας

Μια από τις μεγαλύτερες αστυνομικές επιχειρήσεις των τελευταίων ετών πραγματοποιήθηκε σήμερα τα ξημερώματα στην περιοχή των Εξαρχείων στο κέντρο της Αθήνας. Συγκεκριμένα, οι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις από διάφορες υπηρεσίες, ΜΑΤ, ΟΠΚΕ, ΕΚΑΜ, έκαναν έφοδο σε ένα διαμέρισμα και σε δυο κτήρια που τελούσαν υπό κατάληψη και προχώρησαν σε σχεδόν 100 προσαγωγές και τουλάχιστον τρεις συλλήψεις.

Στο διαμέρισμα μάλιστα βρέθηκε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, ειδική ζυγαριά ακριβείας και χρηματικό ποσό άνω των 2.000 ευρώ. “Η αστυνομία ενεργεί και θα συνεχίσει να ενεργεί για να κάνει τη δουλειά της, βεβαίως και στα Εξάρχεια”, δήλωσε η υπουργός προστασίας του πολίτη επισημαίνοντας ότι η επιχείρηση προετοιμαζόταν εδώ και μήνες.

Η επίθεση στους λιμενικούς που είχε προηγηθεί

Αν και η υπουργός ξεκαθάρισε ότι τα γεγονότα δεν συνδέονται, μια εβδομάδα πριν στην ίδια περιοχή δυο άνδρες του Λιμενικού Σώματος που επιχείρησαν έρευνα μετά από την σύλληψη ενός ατόμου που είχε στην κατοχή του μεγάλη ποσότητα κάνναβης, δέχτηκαν σφοδρή επίθεση από τα άτομα που ήταν μέσα στο κτήριο αλλά και κόσμο που συγκεντρώθηκε έξω με καδρόνια, πέτρες και μαχαίρια ενώ καταγγέλθηκαν και πυροβολισμοί.

Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση έχει δεχθεί σφοδρή κριτική από την αντιπολίτευση που καταγγέλλει πως δεν επιβάλλει την τάξη στα Εξάρχεια και πως παρέχει κάλυψη σε ομάδες αναρχικών που δραστηριοποιούνται παραδοσιακά στην περιοχή. Μια περιοχή που συχνά σημειώνονται επεισόδια και επιθέσεις κατά αστυνομικών. “Μετά την κλιμάκωση της βίας στα Εξάρχεια, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα την επίθεση με μαχαίρια σε Εισαγγελικό Λειτουργό και σε άνδρες του Λιμενικού, η Ελληνική Αστυνομία έδειξε σήμερα ότι μπορεί κάλλιστα να επιβάλλει την τάξη, αρκεί η κυβέρνηση να την αφήσει να κάνει τη δουλειά της”, σχολίασε η Νέα Δημοκρατία.

“Όταν δεν γίνεται επιχείρηση, μας λένε “ γιατί δεν γίνεται, την αστυνομία κάποιοι δεν την αφήνουν” ή “ δεν θέλει να κάνει τη δουλειά της”. Όταν γίνεται ψάχνουμε τρόπο να υποβαθμίσουμε το γεγονός. Νομίζω ότι είναι πασιφανές πως κάποιος δεν θέλει να υπάρχει θετική είδηση”, απάντησε η αρμόδια υπουργός Όλγα Γεροβασίλη./ibna