Η αντιπολίτευση στην Αλβανία κατηγορεί την κυβέρνηση για το επίπεδο ασφάλειας στη χώρα

Η αντιπολίτευση στην Αλβανία κατηγορεί την κυβέρνηση για το επίπεδο ασφάλειας στη χώρα

Ο ηγέτης της Αλβανικής αντιπολίτευσης Lulzim Basha αντέδρασε σήμερα μετά από δύο σοβαρά γεγονότα που έχουν καταγραφεί στη χώρα τις τελευταίες δύο ημέρες: η κλοπή ποσού άνω των 2,5 εκατομμυρίων ευρώ από ένοπλους στο μοναδικό διεθνές αεροδρόμιο της χώρας και οι βίαιες συγκρούσεις ανάμεσα στους κατοίκους μια περιοχή της πρωτεύουσας με την αστυνομία.

Σύμφωνα με τον αρχηγό της αντιπολίτευσης, «το κράτος έχει πέσει και η νομοθεσία και η τάξη δεν υπάρχουν πλέον στην Αλβανία σήμερα». Ο Basha πρόσθεσε ότι «η κατάργηση αυτού του καθεστώτος αποτελεί θέμα εθνικής έκτακτης ανάγκης».

Ο πρόεδρος του δημοκρατικού κόμματος χαρακτήρισε τη ληστεία που έγινε στο διεθνή αερολιμένα της χώρας ως σοβαρό πλήγμα για το επίπεδο ασφάλειας που μπορούν να εγγυηθούν οι αρχές.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι πολίτες πρέπει να ενωθούν και να λάβουν μέρος τη διαμαρτυρία της αντιπολίτευσης που θα πραγματοποιηθεί στις 13 Απριλίου στην πρωτεύουσα.

«Το να θέσουμε τέλος σε αυτό το καθεστώς σήμερα είναι θέμα εθνικής έκτακτης ανάγκης. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πρόκειται να διαμαρτυρηθούμε στις 13 Απριλίου στα Τίρανα. Η μόνη διέξοδος είναι εάν όλοι οι Αλβανοί ενωθούν στη μάχη τους ενάντια στις αδικίες, το έγκλημα και τη διαφθορά», κατέληξε ο ηγέτης των δημοκρατικών./ibna