Η Κροατία θα υποστηρίξει την Αλβανία στην πορεία ένταξής της στην ΕΕ

Η Κροατία θα υποστηρίξει την Αλβανία στην πορεία ένταξής της στην ΕΕ

Η αλβανική αντιπροσωπία, η οποία συμμετέχει στη σύνοδο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, η οποία θα διεξαχθεί από τις 8 έως τις 12 Απριλίου στο Στρασβούργο, είχε συνάντηση με την Κροάτισσα Αναπληρωτή Πρωθυπουργό και υπουργό Εξωτερικών Marija Mejcinovic Buric.

Κατά τη διάρκεια αυτής της συνάντησης, η ανώτερη αξιωματούχος της Κροατίας επαίνεσε τις μεταρρυθμίσεις που ξεκίνησε η Αλβανία και είπε ότι η χώρα της θα στηρίξει τη διαδικασία ένταξης της Αλβανίας στην ΕΕ.

Σε αυτή τη συνάντηση, και οι δύο πλευρές επαίνεσαν τις άριστες σχέσεις που μοιράζονται οι δύο χώρες και τη συνεργασία τους στο πλαίσιο πολυεθνικών οργανώσεων.

Τα μέλη της αλβανικής αντιπροσωπείας, υπό την προεδρία του βουλευτή Ervin Bushati, ενημέρωσαν την Κροάτισσα υπουργό Εξωτερικών για τα επιτεύγματα που έχει επιτελέσει η Αλβανία στους πέντε βασικούς τομείς που απαιτούνται για τη διαδικασία ένταξης και ζήτησαν την υποστήριξη της Κροατίας για την έναρξη διαπραγματεύσεων τον Ιούνιο του 2019.

Η υπουργός Εξωτερικών της Κροατίας συνεχάρη την αντιπροσωπεία της Αλβανίας για την πρόοδο που έχει σημειώσει η χώρα, ενώ εξήρε επίσης τη μεταρρύθμιση που πραγματοποιείται στο δικαστικό σύστημα.

«Η δικαστική μεταρρύθμιση, η νέα νομοθεσία και οι τροποποιήσεις στο Σύνταγμα της Αλβανίας μπορούν να θεωρηθούν ως οι πιο αποτελεσματικές και ριζοσπαστικές στην Ευρώπη. Η Κροατία θα υποστηρίξει την έναρξη ενταξιακών συνομιλιών για την Αλβανία και τη Βόρεια Μακεδονία προκειμένου αυτές οι δύο χώρες να ενταχθούν στην ευρωπαϊκή οικογένεια το συντομότερο δυνατόν», ανέφερε η αρχηγός διπλωματίας της Κροατίας./ibna