Συνάντηση Edi Rama με τον Matthew Palmer

Συνάντηση Edi Rama με τον Matthew Palmer

Ο Αλβανός πρωθυπουργός Edi Rama αναφέρθηκε χτες στις συζητήσεις που είχε με τον υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Matthew Palmer, μετά τη συνάντηση που είχαν. Ο πρωθυπουργός ανέφερε ορισμένα από τα θέματα που συζητήθηκαν, αλλά δεν ανέφερε την πολιτική κρίση στη χώρα.

«Οι άριστες διμερείς σχέσεις, η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση της Αλβανίας, ο διάλογος μεταξύ Κοσσυφοπεδίου και Σερβίας και η πολιτική κατάσταση στη χώρα ήταν μέρος αυτής της γόνιμης συνάντησης που πραγματοποιήθηκε με τον ανώτερο αξιωματούχο των ΗΠΑ, Matthew Palmer», δήλωσε ο κ. Rama. Οι πολιτικές εξελίξεις στη χώρα δεν ήταν στην κορυφή της ατζέντας των θεμάτων του Rama που συζητήθηκαν σε αυτή τη συνάντηση και κατά κάποιο τρόπο φαίνεται να απορρίπτουν τυχόν φήμες σχετικά με το εύρος αυτής της επίσκεψης, σε μια προσπάθεια επίλυσης της πολιτικής κρίσης.

Από την πλευρά του, ο ανώτερος αξιωματούχος των ΗΠΑ, Matthew Palmer, δεν έκανε σχόλια σχετικά με τα θέματα που συζητήθηκαν με τον αλβανό πρωθυπουργό.

Ο βοηθός υφυπουργός Εξωτερικών για την Ευρώπη, Matthew Palmer, πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη χθες στα Τίρανα. Η επίσκεψη αυτή έρχεται σε μια δύσκολη στιγμή για τη χώρα. Η αντιπολίτευση της Αλβανίας έχει πρόσφατα μποϊκοτάρει το κοινοβούλιο, ενώ έχει επίσης διοργανώσει πολυάριθμες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας απαιτώντας  την παραίτηση της κυβέρνησης και τη δημιουργία μιας προσωρινής κυβέρνησης η οποία θα είναι υπεύθυνη για τη διεξαγωγή πρόωρων γενικών εκλογών. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η επίσκεψη του κ. Palmer προσέλκυσε μεγάλο ενδιαφέρον για τα Τίρανα. Ωστόσο, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, αυτή η επίσκεψη αποτελεί μέρος μιας διπλωματικής περιοδείας σε διάφορες χώρες της περιοχής που έχουν προγραμματιστεί εκ των προτέρων. Εν τω μεταξύ, ο κ. Palmer αναμένεται σήμερα να συναντηθεί με τον πρόεδρο Ilir Meta και τους ηγέτες της αντιπολίτευσης./ibna