Ο Erdogan μιλάει για οργανωμένο σχέδιο νοθείας στις εκλογές της Κωνσταντινούπολης

Ο Erdogan μιλάει για οργανωμένο σχέδιο νοθείας στις εκλογές της Κωνσταντινούπολης

Φήμες για διεξαγωγή νέων εκλογών στην Κωνσταντινούπολη!

Μπορεί να συνεχίζεται η καταμέτρηση των άκυρων ψηφοδελτίων στην Κωνσταντινούπολη, όμως η διαφορά ανάμεσα στον νικητή των εκλογών Ekrem Imamoglu με τον υποψήφιο του κυβερνώντος κόμματος Binali Yildirim να έχει πέσει περίπου στις 15.000 ψήφους από 23.000, όμως όλοι συμφωνούν με τα σημερινά δεδομένα η διαφορά δεν μπορεί πια να αλλάξει υπέρ του Yildirim.

Αυτός ίσως είναι και ο λόγος που το ΑΚP ζήτησε από το Ανώτατο Συμβούλιο Εκλογών να καταμετρηθούν όλα τα ψηφοδέλτια δηλαδή 9 εκατομμύρια ψηφοδέλτια.

Παράλληλα όμως στην Κωνσταντινούπολη, κυκλοφορούν πληροφορίες για τη διεξαγωγή νέων εκλογών στον δήμο της Κωνσταντινούπολης και συγκεκριμένα στις 2 Ιουνίου. Βέβαια η απόφαση θα ληφθεί από το Συμβούλιο Εκλογών το οποίο είχε ζητήσει την επανάληψη των εκλογών στην Yalova.

Λίγα λεπτά πριν την αναχώρηση του στη Μόσχα ο Recep Tayyip Erdogan μίλησε για οργανωμένες προσπάθειες αλλοίωσης του εκλογικού αποτελέσματος και ανέφερε χαρακτηριστικά πως «δεν είναι μερικές παρανομίες, σχεδόν όλα είναι παράνομα».

Ο τούρκος πρόεδρος πρόσθεσε πως «η διαφορά είναι πολύ μικρή μεταξύ των δύο υποψηφίων στον δήμο της Κωνσταντινούπολης για να μπορεί ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης να υποστηρίζει ότι κέρδισε τις εκλογές».

Στη τη μείωση της διαφοράς  ανάμεσα στους δυο αντιπάλους ενδέχεται να εστιάσουν την προσοχή τους τα στελέχη του ΑΚP για να ζητήσουν την ακύρωση του εκλογικού αποτελέσματος και τη διεξαγωγή νέων εκλογών.

Πάντως όποιο είναι το αποτέλεσμα ο Erdogan, αναμένεται να ζητήσει εξηγήσεις από τα στελέχη του κόμματος τους για τις ήττες στις μεγάλες πόλεις της Τουρκίας όπως και στην  Άγκυρα , στην  Αττάλεια, στη Σμύρνη κτλ.. Στις 12 Απριλίου, σχεδιάζεται μια μεγάλη σύσκεψη όπου θα του παρουσιαστούν στον τούρκο πρόεδρο αναλυτικές εκθέσεις οι οποίες θα αναφέρουν τους λόγους της που έφεραν την ήττα. και  Η οργή του Erdogan φάνηκε και από την μη επίσκεψη του στα γραφεία του AKP στην Κωνσταντινούπολη ενώ ο ίδιος παρέμεινε στην πόλη επί μια ολόκληρη εβδομάδα.

Ο υποψήφιος δήμαρχος και ο νικητής των εκλογών στην Κωνσταντινούπολη Ekrem Imamoglu ζητά επίμονα να λάβει το χρίσμα για να αναλάβει τα καθήκοντα του και με χιούμορ αντιμετώπισε το ενδεχόμενο της επανακαταμέτρησης όλων των ψηφοδελτίων. «Έχει γίνει η καταμέτρηση 264.000 ψηφοδέλτια. Σήμερα είναι η έβδομη ημέρα. Άρα κάνουμε διαίρεση του 264.000 με το 7. Δεν μετράμε την Κυριακή που μέτρησαν όλα τα ψηφοδέλτια. Έχουμε και λέμε 37.714. Δηλαδή την ημέρα μετράνε 37.714 ψηφοδέλτια. Επειδή κάποιοι σήμερα ζητούν να καταμετρηθούν όλα τα ψηφοδέλτια. Άρα έχουμε και λέμε 9 εκατομμύρια ψηφοδέλτια αν το διαιρέσουμε με το 37.714. Θα χρειαστούν 238 ημέρες για να ολοκληρωθεί η καταμέτρηση! Δεν είναι και ιδιαίτερα πολλές!» δήλωσε χαρακτηριστικά./ibna