Ο πρεσβευτής της ΕΕ προτρέπει τους πολιτικούς στην Αλβανία να συνεργαστούν

Ο πρεσβευτής της ΕΕ προτρέπει τους πολιτικούς στην Αλβανία να συνεργαστούν

Ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας της ΕΕ στην Αλβανία, Luigi Soreca, δήλωσε σήμερα ότι η καταπολέμηση της διαφθοράς παραμένει βασική προτεραιότητα για τη διαδικασία ενσωμάτωσης της Αλβανίας στην ΕΕ. Ανέφερε ότι η ΕΕ υποστηρίζει την πρωτοβουλία που ανέλαβαν οι αρχές για την πραγματοποίηση αλλαγών στη δημόσια διοίκηση, τονίζοντας ότι αυτό απαιτεί πολιτική βούληση.

Ο ανώτερος διπλωμάτης είπε επίσης ότι η διαφθορά αποβαίνει εις βάρος της φήμης της Αλβανίας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «η καταπολέμηση της διαφθοράς είναι ζωτικής σημασίας για όλους τους Αλβανούς πολίτες και την οικονομική ανάπτυξη της χώρας».

“Η διαφθορά έχει μεγάλο κόστος για τη χώρα και την κοινωνία. Έχει επιπτώσεις στη διοίκηση και τις υπηρεσίες που προσφέρονται. Έχει επίσης καταστροφικό αποτέλεσμα για την οικονομία της χώρας. Αυτό σημαίνει λιγότερα σχολεία και λιγότερες θέσεις εργασίας. Η εξάλειψη της διαφθοράς απαιτεί πολλή δουλειά. Αυτή η αποστολή απαιτεί από τις αρχές της χώρας να έχουν πολιτική βούληση. Η καταπολέμηση της διαφθοράς είναι μία από τις βασικές προτεραιότητες της Αλβανίας για την πορεία ένταξής της στην ΕΕ”, ανέφερε ο Soreca.

Ο Soreca σχολίασε επίσης την πρόσφατη πολιτική κρίση στη χώρα, προτρέποντας τις πολιτικές πλευρές να ξεκινήσουν διάλογο./ibna