Σίγουρος για ευρεία νίκη στις ευρωεκλογές ο Μητσοτάκης

Σίγουρος για ευρεία νίκη στις ευρωεκλογές ο Μητσοτάκης

Κατά τη διάρκεια περιοδείας της περιοχής Λακωνίας την Κυριακή, ο ηγέτης της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης προέβλεψε ότι το κεντροδεξιό κόμμα θα κερδίσει τις εκλογές του Μαΐου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, καθιστώντας τις «πολιτικές εξελίξεις» αναπόφευκτες για τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και την κυβέρνησή του.

Απευθυνόμενος σε υποστηρικτές του στην πόλη της Σπάρτης, ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Ελλάδας ανέφερε ότι θα είναι ένα είδος «δημοψηφίσματος», στο οποίο οι πολίτες θα κρίνουν την απόδοση του Αλέξη Τσίπρα στην εξουσία. Ο Μητσοτάκης προέτρεψε τους ψηφοφόρους να μην απέχουν ή και να μην «ψηφίσουν χαλαρά» επειδή «δεν είναι η στιγμή να επιτρέψουμε σε άλλους να λάβουν αποφάσεις στο όνομα μας».

Περιγράφοντας τους στόχους του κόμματός του για τις τοπικές εκλογές που αναμένεται να προχωρήσουν και τον Μάιο, ο συντηρητικός πολιτικός δήλωσε ότι θέλει η Νέα Δημοκρατία να κερδίσει σε όσο το δυνατόν περισσότερες περιφέρειες, με τον ΣΥΡΙΖΑ να χάνει παντού, ενώ να κερδίσει και τους μεγαλύτερους δήμους της χώρας.

Μια δημοσκόπηση της MRB που παρουσίασε το Star Channel την Πέμπτη έδειξε ότι η Νέα Δημοκρατία προηγείται του SYRIZA κατά 8,7% – όταν γίνει αναγωγή έγκυρων ψήφων – στις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Σε περίπτωση γενικών εκλογών, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εμφανίζεται να είναι ακόμη μεγαλύτερο, με ποσοστό 9,9%.

Πιο συγκεκριμένα, στις ευρωπαϊκές εκλογές, η Νέα Δημοκρατία κατέλαβε 35,1% με το SYRIZA στο 26,4%. Το Κίνημα για την Αλλαγή έφτασε στο 7,7%, ακολουθούμενη από την Χρυσή Αυγή με 7,2% και το Κομμουνιστικό Κόμμα στο 6,5%. Όλα τα άλλα κόμματα ήταν κάτω από το κατώτατο όριο του 3%.

Συνολικά το 31,7% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι θα ψηφίσει στις ευρωπαϊκές εκλογές για να εκλέξει ένα συγκεκριμένο κόμμα και υποψήφιους βουλευτές. Συνολικά, το 15,4% δήλωσε ότι θα επιδιώξει να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στη Νέα Δημοκρατία, ενώ το 8,8% σκοπεύει να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στο SYRIZA και το 15,3% σε άλλο κόμμα. Επιπλέον, το 13,9% δήλωσε ότι η κύρια πρόθεσή τους θα ήταν να πικάρουν το ΣΥΡΙΖΑ, με μόλις το 2,2% να θέλει να κάνει το ίδιο και στη Νέα Δημοκρατία./ΙΒΝΑ