Μαυροβούνιο: Ο Milačić γιορτάζει τα γενέθλια του ΝΑΤΟ, καίγοντας τη σημαία του

Μαυροβούνιο: Ο Milačić γιορτάζει τα γενέθλια του ΝΑΤΟ, καίγοντας τη σημαία του

Ο ηγέτης του PCG (Κόμμα του Πραγματικού Μαυροβουνίου), Marko Milačić, έβαλε φωτιά στη σημαία του ΝΑΤΟ στην κεντρική πλατεία της Ποντγκόριτσα, ως έναν τρόπο – όπως είπε- να «συγχαρεί» τη Συμμαχία για τα 70α γενέθλιά της, δύο δεκαετίες από τότε που το ΝΑΤΟ βομβάρδισε τη Γιουγκοσλαβία.

«Εύχομαι στο ΝΑΤΟ ευτυχισμένα γενέθλια, με τη χάρη Του Θεού ας είναι τα τελευταία», δήλωσε ο Milačić, επισημαίνοντας ότι η συγκεκριμένη σημαία του ΝΑΤΟ ήταν η μεγαλύτερη που κάποιος πυρπόλησε.

Όπως είπε, η πρόθεσή του ήταν να στείλει ένα μήνυμα ότι η Συμμαχία είναι ένας αντιδημοκρατικός οργανισμός που σκοτώνει αθώους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο «και ότι αυτή είναι μια φλόγα της ελευθερίας που πρέπει να δουν στην Ουάσιγκτον και στις Βρυξέλλες».

Παράλληλα, ανέφερε ότι η συγκεκριμένη κίνηση θα είναι μια παράδοση κάθε 4η Απριλίου, μέχρις ότου η συμμετοχή του Μαυροβουνίου στη Συμμαχία ληφθεί με δημοκρατικό, δίκαιο και ελεύθερο δημοψήφισμα, όπως επιθυμεί η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών της χώρας.

«Σήμερα, 4 Απριλίου, γιορτάζουμε 70 χρόνια από την ίδρυση της συμμαχίας του ΝΑΤΟ, πιο συγκεκριμένα: 70 χρόνια από τότε που ο κόσμος είχε την ευκαιρία να δει πώς η δημοκρατία αγωνίζεται με την αντιδημοκρατία. 70 χρόνια ΝΑΤΟ είναι 70 χρόνια δολοφονίας, 70 χρόνια ΝΑΤΟ είναι 70 χρόνια εκφοβισμού, 70 χρόνια συμμαχίας του ΝΑΤΟ είναι 70 χρόνια δολοφονίας ανθρώπων, 70 χρόνια της συμμαχίας του ΝΑΤΟ είναι 70 χρόνια προπαγάνδας, 70 χρόνια της συμμαχίας του ΝΑΤΟ είναι 70 χρόνια κακού», δήλωσε ο Milačić.

Παράλληλα, ο ηγέτης του PCG εξαπέλυσε επίθεση κατά του Μαυροβούνιου υπουργού Άμυνας, Predrag Bošković, σημειώνοντας πως «Ο υπουργός Άμυνας δήλωσε σήμερα ότι η συμμαχία του ΝΑΤΟ είναι η πιο επιτυχημένη στρατιωτική και πολιτική οργάνωση στην ιστορία. Είναι αλήθεια, κύριε Bošković, ότι το ΝΑΤΟ είναι ο πιο επιτυχημένος οργανισμός στην ιστορία, αλλά ο πιο επιτυχημένος στην δολοφονία, την καταστροφή, την εξάπλωση της αστάθειας όχι μόνο στο Μαυροβούνιο αλλά και σε όλο τον κόσμο. Είναι πιο επιτυχημένη σε κάτι περισσότερο – στη δολοφονία των παιδιών μας και θα πρέπει να ντρέπεστε κ. Bošković για αυτή τη δήλωση».

Από την πλευρά του το υπουργείο Άμυνας της αντέδρασε στις ενέργειες του Milačić, λέγοντας ότι ήταν άλλη μια αποτυχημένη διαμαρτυρία από εκείνους που προσπαθούν να επιστρέψουν τη χώρα στη «βαλκανική λάσπη των συγκρούσεων».

«Οι ενέργειες ενός από τους ηγέτες των σημερινών κομμάτων της αντιπολίτευσης στην πλατεία Ανεξαρτησίας στην Ποντγκόριτσα, με την ευκαιρία της 70ης επετείου από την ίδρυση του ΝΑΤΟ, είναι απλώς ένα άλλο ισχυρό επιχείρημα της ορθότητας όλων των αποφάσεων που έλαβε το Μαυροβούνιο από την αποκατάσταση της ανεξαρτησίας του, μία από τις οποίες ήταν σίγουρα η ένταξή μας στη Συμμαχία», ανέφερε το υπουργείο./IBNA