Υπεγράφη στο Βελιγράδι η περιφερειακή συμφωνία τελών περιαγωγής

Υπεγράφη στο Βελιγράδι η περιφερειακή συμφωνία τελών περιαγωγής

Εκπρόσωποι των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων υπέγραψαν σήμερα την Περιφερειακή Συμφωνία Περιαγωγής στη Σύνοδο Κορυφής Ψηφιοποίησης του Βελιγραδίου. Τα νέα ανακοινώθηκαν από τη γραμματέα του Συμβουλίου Περιφερειακής Συνεργασίας, Majlinda Bregu. Στόχος αυτής της συμφωνίας, η οποία θεωρείται πολύ σημαντική για την περιοχή, είναι η διευκόλυνση του εμπορίου, η προώθηση της οικονομικής συνεργασίας και η κατάργηση των δασμών.

«Αυτό είναι το πρώτο θετικό βήμα. Οι άνθρωποι της περιοχής δεν θα χρειάζεται πλέον να αγοράζουν νέες κάρτες SIM ή να πληρώνουν για τέλη περιαγωγής όταν ταξιδεύουν στις ακόλουθες χώρες: Αλβανία, Βοσνία και Ερζεγοβίνη, Βόρεια Μακεδονία, Μαυροβούνιο, Κοσσυφοπέδιο και Σερβία», ανέφερε η Bregu.

Η νέα συμφωνία περιαγωγής δεν έχει μόνο σημαντική συμβολική αξία για την περιοχή, αλλά έχει άμεσο και άμεσο αντίκτυπο, αποφέροντας στους πολίτες των Βαλκανίων πολλά χρήματα στους λογαριασμούς κινητών τηλεφώνων τους.

Αυτή η συμφωνία επιτρέπει στους πολίτες των χωρών αυτών να παραμένουν σε επαφή ενώ ταξιδεύουν, χωρίς τον φόβο ότι ενδέχεται να προκύψουν υπερβολικές χρεώσεις. Εκτιμάται ότι τα τέλη περιαγωγής μπορεί μερικές φορές να υπερβαίνουν το κόστος μιας αργίας.

Με τη νέα συμφωνία, μέχρι τον Ιούλιο του 2021, οι χρήστες των χωρών της περιοχής δεν πληρώνουν επιπλέον κόστος περιαγωγής. Το κόστος που θα πληρώσουν θα είναι το ίδιο με το κόστος που πληρώνουν στη χώρα τους./ΙΒΝΑ