Οι Κοσοβάροι δεν εγκαταλείπουν τη χώρα, λέει η κυβέρνηση

Οι Κοσοβάροι δεν εγκαταλείπουν τη χώρα, λέει η κυβέρνηση

Οι ηγέτες του κράτους στο Κοσσυφοπέδιο έχουν απορρίψει όλες τις εκθέσεις των μέσων ενημέρωσης σχετικά με τον αριθμό των νέων που εγκαταλείπουν τη χώρα.

Πριν από λίγες μέρες, ο κοινοβουλευτικός ομιλητής, Kadri Veseli είχε δηλώσει ότι το γεγονός ότι πολλοί επαγγελματίες εγκαταλείπουν τη χώρα αποτελεί μεγάλη απειλή για το Κοσσυφοπέδιο. Εν τω μεταξύ, ο πρωθυπουργός Ramush Haradinaj είπε ότι οι αναφορές των μέσων ενημέρωσης σχετικά με τους νέους που εγκαταλείπουν τη χώρα δεν είναι ακριβείς. Σύμφωνα με τον ίδιο, η παραπληροφόρηση θα μπορούσε να βλάψει σοβαρά τη διαδικασία απελευθέρωσης της βίζας.

Ο Haradinaj δήλωσε ότι τα πραγματικά στοιχεία δεν αποτελούν απειλή για τη μετανάστευση. Σύμφωνα με τον ίδιο, το 2018 υπήρχαν 3.515 αιτήσεις ασύλου σε σύγκριση με το 2015, όταν ήταν 67.545.

Ο αριθμός των ανθρώπων που εγκαταλείπουν το Κοσσυφοπέδιο από το 2011 έως το 2018 είναι 180. Αυτά τα στοιχεία παρέχονται από το Γραφείο Στατιστικής του Κοσσυφοπεδίου. Η Avni Kastrati, επικεφαλής των κοινωνικών στατιστικών σε αυτό το γραφείο, λέει ότι υπάρχουν πολλοί λόγοι που υποχρεώνουν τους ανθρώπους να φύγουν, από οικογενειακές επανενώσεις, απασχόληση και σπουδές.

Σύμφωνα με αυτό το γραφείο, η χώρα στην οποία οι Κοσοβάροι μεταναστεύουν περισσότερο είναι η Γερμανία, αλλά και η Γαλλία είναι μια χώρα όπου υπάρχει σημαντικός αριθμός πολιτών του Κοσσυφοπεδίου./ΙΒΝΑ