Πάνω από ένα εκατ. Βούλγαροι επισκέφθηκαν την Ελλάδα το 2018

Πάνω από ένα εκατ. Βούλγαροι επισκέφθηκαν την Ελλάδα το 2018

Πάνω από ένα εκατομμύριο Βούλγαροι επισκέφθηκαν το 2018 την Ελλάδα, καθιστώντας τη χώρα δεύτερο κορυφαίο προορισμό των προτιμήσεών τους.

Όπως δήλωσε η υπουργός Τουρισμού της Βουλγαρίας, Nikolina Angelova, στη διάρκεια της συνάντησης που είχε με την Ελληνίδα ομόλογό της, Έλενα Κουντουρά, «η Ελλάδα είναι μια ηγετική αγορά του εισερχόμενου τουρισμού στη Βουλγαρία, πέρυσι, κατέλαβε τη δεύτερη θέση μεταξύ των κορυφαίων προορισμών. Οι επισκέψεις των γειτόνων μας (σ.σ. των Ελλήνων) ξεπέρασαν το 1,116 εκατ. το 2018»

Παράλληλα, πρόσθεσε πως «πέρυσι, οι Βούλγαροι που ταξίδεψαν στην Ελλάδα ήταν 1,4 εκατομμύρια».

Όπως μεταδίδουν τα βουλγαρικά μέσα ενημέρωσης, η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο της 19ης Παγκόσμιας Διάσκεψης Κορυφής του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ταξιδίων και Τουρισμού (WTTC).

Το υπουργείο Τουρισμού της Βουλγαρίας υλοποιεί δράσεις για την αύξηση του αριθμού των τουριστών, μία εκ των οποίων είναι η εκστρατεία ενημέρωσης στην Ελλάδα, όπου η Βουλγαρία παρουσιάζεται ως τουριστικός προορισμός που περιλαμβάνει σειρά δραστηριοτήτων για θαλάσσιο, χειμερινό, οικολογικό και ιατρικό τουρισμό.

«Τα δύο υπουργεία έχουν κοινές πρωτοβουλίες για την προσέλκυση περισσότερων τουριστών από απομακρυσμένες αγορές της περιοχής» επισήμανε η κ. Angelova, εξηγώντας ότι μια από αυτές εγκρίθηκε στο τέλος του περασμένου έτους και αναφέρεται στο έργο «Καινοτόμα μέσα για τη διατήρηση και προώθηση της πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς στη διασυνοριακή περιοχή – Τουρισμός».

Η Ελλάδα -πρόσθεσε η κ. Angelova- συγκαταλέγεται στις 11 χώρες που συμμετέχουν στη λεγόμενη «γενική τουριστική διαδρομή των Βαλκανίων», η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2019./ΙΒΝΑ