Σωματοφύλακες ανατέθηκαν στον Επικεφαλή της αντιτρομοκρατικής επιτροπής της Βουλγαρίας μετά από απειλές

Σωματοφύλακες ανατέθηκαν στον Επικεφαλή της αντιτρομοκρατικής επιτροπής της Βουλγαρίας μετά από απειλές

Σωματοφύλακες της Εθνικής Υπηρεσίας Προστασίας έχουν ανατεθεί στον επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής επιτροπής της Βουλγαρίας, Plamen Georgiev, λόγω των απειλών εναντίον του.

Ο Georgiev δήλωσε στους δημοσιογράφους στις 2 Απριλίου ότι έλαβε μια απειλή «που θεωρήθηκε από άλλες αρχές ως πολύ σοβαρή», ενώ είχαν προηγηθεί επιθέσεις εναντίον του στα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Το σώμα που προΐσταται διερευνά καταγγελίες εναντίον διαφόρων ανώτερων αξιωματούχων που συνδέονται με την κυβερνητική πλειοψηφία της Βουλγαρίας σε σχέση με το γεγονός ότι έχουν αποκτήσει διαμερίσματα από μια εταιρεία σε τιμές χαμηλότερες της αγοράς. Όλοι τους αρνούνται την παράβαση.

Τις τελευταίες ημέρες έχουν γίνει αναφορές σε μερικά μέσα που επικαλούνται διαφορές στις δηλώσεις περιουσιακών στοιχείων που Georgiev υποχρεούται δια νόμου να καταθέσει.

Ο Georgiev περιγράφει αυτές τις αναφορές ως μια προσπάθεια να τον υπονομεύουν και αρνήθηκε ότι υπάρχουν διαφορές στις δηλώσεις των περιουσιακών του στοιχείων. Κατήγγειλε ότι “ολιγάρχες” ήταν πίσω από τις επιθέσεις εναντίον του.

«Οι άνθρωποι που κατέχουν μέσα μαζικής ενημέρωσης, άνθρωποι που έχουν 198 εκατομμύρια λόγους να διεξάγουν έναν πόλεμο υπονόμευσης εναντίον μας. Δεν θα εξηγήσω. Ας εξηγήσουν όσοι έχουν τα παράνομα μέσα», ανέφερε.

Ο Georgiev δήλωσε, όσον αφορά τους ισχυρισμούς εναντίον του σχετικά με τη δήλωσή του: “Γιατί μέχρι τώρα κανείς δεν ζήτησε έλεγχο;”

Το θέμα θα μπορούσε να παραπεμφθεί σε εισαγγελείς, το Κοινοβούλιο ή την επιτροπή της οποίας ο Georgiev είναι επικεφαλής, δήλωσε. “Όλη η επιτροπή, πέντε άνθρωποι μπορούν να με ελέγξουν. Κανείς δεν είναι υποτακτικός μου”, είπε.

Η διαμάχη σχετικά με τους ισχυρισμούς για την απόκτηση διαμερισμάτων σε μειωμένες τιμές οδήγησε στην παραίτηση του υπουργού Δικαιοσύνης της Βουλγαρίας, δύο υφυπουργών, και του αντιπροέδρου του GERB Tsvetan Tsvetanov ως μέλος του Κοινοβουλίου. Η εταιρεία που κατονομάζεται στη διαμάχη, Arteks Engineering, επίσης διερευνάται. Και η εταιρία με τη σειρά της αμφισβητεί την ατασθαλία και έχει απειλήσει με δικαστική δίωξη σε σχέση με τις αναφορές των ΜΜΕ και τις δημόσιες δηλώσεις σχετικά με το θέμα./IBNA